Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. september 2006 kl 23.15 Sopranos

Sopranos er tilbake!

Familien Sopranos står foran nye utfordringer.
Familien Sopranos står foran nye utfordringer.
Sopranos, en av de siste tiårenes største tv-suksesser, er tilbake for sjette sesongen med nye avsløringer om den amerikanske mafiabossen Tony Soprano, hans familie i New Jersey og kolleger i bransjen.

Samlivet mellom Carmela og Tony skrantet i forrige sesong av "Soprano". Men etter å ha levd en tid på ulike adresser, er de to nå vel forlikt og setter pris på livet sammen.

Sønnen Anthony jr. blir mer og mer et problem. Kan det være ungdomssløvsinn? Tony fortsetter å gå i terapi hos psykologen og tar for sikkerhets skyld meg seg junior også.

Om å snu på flisa
Tony gjør alt han kan for å få saken med Johnny Sack, som risikerer en streng fengselsdom, ut av verden. Men samme hvordan han snur og vrir på det, ser det ut til at en eller annen på laget må bøte for Johnnys ublide skjebne. Se opp for gamle Eugene i denne sammenheng – han tenker ellers på å gå av med pensjon!

Plaget onkel
Så er det gamle onkel Junior, da. Hans utallige konfrontasjoner med rettssystemet og endeløse strøm av advokatregninger plager ham.

En dag tar han Tony med seg ut i hagen, for å lete etter penger han sier han gravde ned etter et kupp på 70-tallet. Enkelte i familien mener Corrado Junior Soprano viser tegn til alderdomssvakhet. Hvordan det enn er med den saken, så skjærer i alle fall forholdet mellom onkelen og Tony seg totalt i denne episoden.

Om serien
Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han ikke alltid har like stort hell med. Konfliktene har vært mange med kona Carmela, sønnen A. J. og søsteren Janice. Så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The Sopranos (Season 6)
Episodetittel: Members Only
Produsert av: HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Dre De Matteo (Adriana La Cerva), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Steve Buscemi (Tony Blundetto), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr.)
Pressekontakt: Steinar Dahl, 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900