Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. desember 2000 kl 15.10 Musikalen "Cats"

Musikalen \"Cats\" (t)


NRK1 nyttårsaften søndag 31. desember kl 15.10
Musikalen \"Cats\"

Bli med inn i kattenes verden

Sommeren 1998 ble Andrew Lloyd Webbers musikal \"Cats\" filmet for fjernsyn. Dette er den musikalen som er blitt spilt lengst både i Broadways og West Ends historie. I dag for vi et gjensyn med tv-overføringen.

Det er midnatt og helt stille. Plutselig skjer en eksplosjon av musikk og lys og avslører en enorm søppelplass. I natt er det en spesiell natt. Det er den ene natten i året når stammen av bakgårdskatter samles for å feire seg selv.

Slik åpner musikalen \"Cats\", og i løpet av halvannen time møter vi hovedpersonene i katteforsamlingen og lærer dem bedre å kjenne.

Akkurat denne natten har kattene fått et publikum av mennesker, og de er veldig usikre på om de vil ha dem der.

Mange kattetyper
Vi møter Victoria, en ung hvit katt som danser for å signalisere invitasjonen til bakgårdskattenes ball. Munkustrap, en stor grå mons, forklarer at bakgårdskattene møtes en gang i året til denne begivenheten. Nå venter de bare på lederen, gamle Deuteronomy, som skal bestemme hvem som blir tatt inn i stammen. Rum Tum Tugger er playboyen blant kattene og trives i sentrum for oppmerksomheten. Han er svært populær blant jentene, mens Grizabella, glamourkatten, nå vil vende tilbake til sine gamle venner etter noen år utenfor stammen.

Slik fortsetter det. Hele tiden dukker det opp nye katter som har sine historier å fortelle, til musikk vi alle har hørt før. \"Memories\" og \"Midnight\" er kanskje de mest kjente hitene fra denne musikalen.

Verdens mest populære
\"Cats\" er den musikalen Lloyd Webber først ble kjent for. 11. mai 1981 åpnet musikalen i London, og forestillingen er den best likte til dags dato.

\"Cats\" er en vakker fortelling som tar seerne med på en spennende reise inn i den mystiske verden disse katteskapningene lever i. Her er det humor, energi og spenning, alt til musikk og sang som huskes lenge.

NRK1 søndag kl 15.10
Tidligere sendt 14.8.99

Musikal av Andrew Lloyd Webber
Produsert av Polygram Filmed Entertainment
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no)

Bilder
1. Bakgårdskattene våkner til liv én gang i året for å feire seg selv.
2. Rum Tum Tugger liker å være i sentrum for oppmerksomheten.
3. Kostymene til forestillingen \"Cats\" er ekstremt godt laget.