Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. mars 2002 kl 21.00 Niern: Arlington Road

Hvor godt kjenner du naboen?

Michael (Jeff Bridges) føler seg ikke trygg på naboen, Oliver (Tim Robbins) (Foto: Michael Tackett)
Michael (Jeff Bridges) føler seg ikke trygg på naboen, Oliver (Tim Robbins) (Foto: Michael Tackett)
”Arlington Road” er en spennende politisk og psykologisk thriller, vevd sammen av vennskap og svik, mistanke og bedrag. Det gode og det onde følges ad som vanlig, og i ren Hitchcock-ånd blir vi minnet på at vi ikke alltid bør stole på det vi ser på overflaten…

Historieprofessoren Michael Faraday (Jeff Bridges) er nylig blitt enkemann, og bor alene med sin 10 år gamle sønn Grant (Spencer Clark) i en forstad til Washington D.C. Michaels kone og Grants mor var FBI-agent og ble drept i tjeneste for to år siden. Far og sønn tar stadig tapet av henne tungt. Ved en tilfeldighet blir de kjent med Lang-familien, en livlig, typisk amerikansk familie som er er nye i nabolaget. Paret, Oliver og Cheryl (Tim Robbins og Joan Cusack), gjør alt de kan for å bli venner med Michael og Grant, og sønnen til Oliver og Cheryl, Brady (Mason Gamble) blir fort bestevenn med Grant. Faraday-familiens lange sørgeperiode ser endelig ut til å være over.

Etter hvert som de to familiene får nærmere kontakt, begynner Michael å få mistanke til den utadvendte og selskapelige Oliver. I starten tar han Oliver i noen tilsynelatende ubetydelige løgner, men uroen vil ikke slippe taket. Det er noe som ikke stemmer i huset tvers over gaten. Michaels venninne Brooke (Hope Davies) mener han er paranoid, og at Lang-familien representerer den familien Michael har mistet.

Michaels sønn Grant tilbringer mer og mer tid sammen med nabofamilien, noe Michael misliker sterkt. Han bestemmer seg for å sjekke Lang-familien nøye etter i sømmene. Familien er definitivt ikke det de gir seg ut for å være, men hvem er de da? Hvorfor har denne tilsynelatende uskyldige familien kommet til Washington? Hva er det som virkelig foregår i huset rett over gaten?

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: ”Arlington Road”
Regi: Mark Pellington
I rollene: Jeff Bridges, Tim Robbins, Joan Cusack, Hope Davies, Robert Gossett og Mason Gamble
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Michael (Jeff Bridges) føler seg ikke trygg på naboen, Oliver (Tim Robbins) (Foto: Michael Tackett)