Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. juni 2005 kl 21.25 Niern: Hideous Kinky

Eventyrlysten enslig mor

Den unge enslige moren Julia (Kate Winslet) drar til Marokko for å
Den unge enslige moren Julia (Kate Winslet) drar til Marokko for å "finne seg selv" (Foto: Arts Council of England)
Vi befinner oss i London tidlig på 1970-tallet. En enslig og vakker ung mor, Julia, tar sine to små døtre med seg til Marokko for å lete etter "noe annet" enn et liv i en ett roms leilighet i Sør-London.

Julia (Kate Winslet) er både modig og nysgjerrig, og har store planer for dem alle. Seks år gamle Lucy (Carrie Mullan) og åtte år gamle Bea (Bella Riza) lever et fritt liv i fargerike Marrakech, men byen tilbyr liten frihet til en blakk mor som leter etter meningen med livet. Familien bor på et billig hotell, og lever av å selge håndsydde dukker og noen få bidrag fra barnas far.

Etter at jentene har koblet moren med en hyggelig marokkansk akrobat og alt mulig-mann, Bilal (Said Taghmaoui), blir det snart fart i erotikken. Han flytter inn, og blir etter hvert en etterlengtet surrogatfar for jentene.

Julias venninne, Eva (Sira Stampe), overtaler imidlertid Julia til å dra til Alger og besøke en Sufi-skole hvor læren går ut på "tilintetgjørelsen av egoet". Hun blir også kjent med den europeiske dandyen Santoni (Pierre Clémenti) som inviterer Julia og jentene til sin villa.

Om filmen
Filmen ble tatt opp i november 1997 i Marokko, hvor Kate Winslet pådro seg en mageinfeksjon. Hjemme i London måtte hun øyeblikkelig på sykehus, noe som gjorde at hun gikk glipp av "Titanic"s London-premiere.

Filmmusikken er en blanding av afrikansk musikk og britisk-amerikansk pop fra 1960-tallet. Filmens tittel, "Hideous Kinky", stammer fra en lek jentene hadde seg imellom. Filmen ble vist både ved Dinard Festival of British Cinema og London Film Festival i 1998.

Britisk/fransk drama (1998)
Originaltittel: "Hideous Kinky"
Med Kate Winslet, Säid Taghmaoui, Bella Reza, Carrie Mullan, Pierre Clémenti, Sira Stampe
Regi: Gilles MacKinnon
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78