Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. juli 2001 kl 20.10 Rundt neste sving: Vega

Lunnans sommer


Åtte tirsdagskvelder på rad skal Andreas Lunnan vise oss sommerlige glimt fra Helgeland - fra de ytterste, "nøkne" skjær til de mest høytstrebende tinder på Kjølens rand. I tur og orden kommer rapportene fra Vega, Dønna, Sømna, Lovund, Bindal, Hattfjelldal, Mosjøen og Hemnes.

- Helgelendingene er et gladlynt og slagkraftig folkeferd som med rette er stolt over sin landsdel, bedyrer Lunnan som også er overbevist om at denne delen av Nordland fylke byr på noe av det vakreste norsk natur kan oppvise.

- Skaperverket skal naturligvis få sin del av kaka i programmene, og når det gjelder folk, flora og fauna så har vi en vrimmel å velge fra. Vi vil forsøke å formidle den atmosfære som råder på de forskjellige stedene. Møte folk der de er, slik de er. Stikke innom arbeidsplasser og andre samlingssteder. Kanskje spise vafler sammen med dugnadsgjengen og prøve fiskelykken fra båt eller kai. Treffe noen sangere her og noen musikanter der. Og kanskje kan det slenge en historie eller to også, hvis det faller seg slik, filosoferer Lunnan som har lånt seg en liten, gul tohjuling til å forsere alle de neste-svingene som venter.

-Altså har jeg dobbelt grunn til å holde tunga rett i munnen, kommenterer programlederen, som venter seg et opplevelsesrikt streiftog gjennom en spennende og malerisk landsdel.

NRK Sør-Trøndelag
Programleder: Andreas Lunnan, 90 59 64 79
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56

Bilder
1.Andreas Lunnan reiser rundt på sin gule scooter på jakt etter gode historier i Nordland på NRK1 i sommer. (Foto: NRK/Scanpix)
2.Krinalefse er en spesiell delikatesse på Vega. Her servert av Milda Hestmark (t.v.) og Lillian Svea. (NRK-foto: Andreas Lunnan)
3.Aud Halmøy vokter over ærfuglene på sin barndoms øy utenfor Vega. (NRK-foto: Andreas Lunnan)