Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. februar 2004 kl 18.30 Veddemålet

Med skatten i sikte

Katta (Ingrid Unnur Giæver) og onkel Uffe (Peter Andersson) har kjempet lenge om å vinne veddemålet. (Foto: Nordisk film/Trond Mjøs)
Katta (Ingrid Unnur Giæver) og onkel Uffe (Peter Andersson) har kjempet lenge om å vinne veddemålet. (Foto: Nordisk film/Trond Mjøs)
Nå er det bare én fisk som står igjen før de fire dedikerte ungdommene kan vinne veddemålet med sine fedre, og begi seg ut på skattejakt på havets bunn. Men mye står igjen før seieren er sikret.

Denne gangen er det Sigge sin tur til å få mer dramatikk enn noen kunne ønske seg. Med resten av gjengen hylende på land, åker det rett utfor fossen med Siws lillebror.

Den siste fisken
Heldigvis har han griseflaks og kommer seg helberget på land, om enn noe fortumlet. Nå gjelder det å fange den siste fisken, sik, før fedrene er slått en gang for alle. Men det er ikke en selvfølge å ha fiskelykke hver dag, og i buskene lurer to gretne gubber.

Samtidig er det for en gang skyld Katta, og ikke Siw, som viser seg å ha hell i kjærlighet. Og litt forelskelse i blodet kommer godt med når siste fase i kampen om skatten krever både mot og utholdenhet.

Om serien
Siw (15), Sigge (10), Katta (13) og Jarle (14) er søskenbarn, og nå er de på sommerferie sammen med foreldrene sine på Sørlandet. En dag oppdager de et mystisk vrak på sjøbunnen, men finner ut at de trenger skikkelig dykkerutstyr for å utforske vraket ordentlig.

Det blir en stor krangel om fedrene skal gi barna et skikkelig dykkerkurs. Resultatet blir et veddemål utenom det vanlige. Fedrene lover å avlyse alle fiskeplanene sine og heller hjelpe til med dykkingen dersom ungdommene klarer å fiske seks fiskeslag til "Oldemors Fiskesuppe".

I suppen skal det være fisk fra forskjellige steder i Norge, Danmark og Sverige. Fedrene er skråsikre på at de fire ikke engang vil gå løs på oppdraget, men der tar de selvfølgelig feil!

Vi følger Siw, Sigge, Katta og Jarle på reisen gjennom Norden og blir med på utfordringer, hindringer, løsninger og fedrenes sabotering av det hele som stadig blir vanskeligere.

Norsk dramaserie for ungdom i seks deler
Nordisk film 2003 i samarbeid med YLE, SVT og DR for NRK
Regi: Thomas Kaiser
I rollene: William Svedberg, Sally Frejrud Carlsson, Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Guri Johnsen, Gisken Armand, Peter Andersson og Michael Nyquist
Prosjektleder i NRK: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97