Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. juli 2010 kl 20.00 Tilbake til 80-tallet: 1980

Underholdende tilbakeblikk

Tilbake til 1980: Pop-gruppen The Kids med Dag Ingebrigtsen i midten, liggende på kanonen. (Foto: Albertsen, VG/Scanpix)
Tilbake til 1980: Pop-gruppen The Kids med Dag Ingebrigtsen i midten, liggende på kanonen. (Foto: Albertsen, VG/Scanpix)
I ti programmer byr NRK nostalgiske og underholdende tilbakeblikk på årene 1980 til 1989, et tiår som i stor grad var med på å forme nordmenns identitet. I hvert program møter vi tre mennesker som på ulike måter satte sitt preg på det aktuelle året.

"Tilbake til" byr på klipp fra NRKs rikholdige arkiv og også nye intervjuer, og vi er innom alt fra TV-underholdning og barne-TV, sport og musikk, til store innenrikspolitiske og internasjonale begivenheter.

Blant menneskene vi møter i serien er Jon Skolmen som kaster lys over året 191, Helge Jordal som gjorde braksuksess med spillefilmen "Orions belte" i 1985 og Erik Solheim som i 1987 gjorde sin inntreden i norsk offentlighet i stram strikkegenser da han ble valgt som SV-leder.

Først ut: 1980
Dette var året da popstjernedyrkingen mistet sin uskyld med drapet på John Lennon, og Alexander L. Kielland-ulykken satte et dystert preg på nyhetsåret.

De første gjestene ut i serien er Bjørg Eva Jensen som tok Norges eneste gullmedalje i OL i Lake Placid, og tidligere redaktør i Dine Penger, Christian Vennerød. Nå er han finansekspert og millionær, men i 1980 var han anarkist og med i Alta-filmen "La elva leve!".

En annen som satte sitt preg på året, er musikeren Dag Ingebrigtsen. I 1980 var han med i popgruppa The Kids, og hiten "Forelska i læreren" lever fortsatt i beste velgående.

Sendt tidligere.


Egenproduksjon fra NRK Kultur (2006)
Intervjuere: Marta Breen og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no