Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. april 2005 kl 21.30 Silkeridderen

Hensynsløs handel

Det blir dramatisk for Kurt Wallander (Rolf Lassgård) og Maja (Marie Richardson) i siste episode av
Det blir dramatisk for Kurt Wallander (Rolf Lassgård) og Maja (Marie Richardson) i siste episode av "Sikeridderen". (Foto: Nils Bergendal, SVT)
Vi er kommet til det andre og avsluttende avsnittet i "Silkeridderen" etter Henning Mankells roman. I den dramatiske finalen konfronteres Kurt Wallander med mennesker som utnytter andres liv på det mest hensynsløse vis.

To advokater, far og sønn, er funnet drept - den siste etter forgjeves å ha søkt hjelp hos førstebetjent Kurt Wallander. Plaget av dårlig samvittighet tar Wallander opp jakten på morderen, og føres inn i et tilsynelatende ugjennomtrengelig nett av økonomisk kriminalitet.

Sporene leder til et firma som håndterer transplantasjoner av menneskelige organer. Bak virksomheten anes konturene av et menneske – en elegant og selvsikker mann som skriver sine egne lover, og som ikke kjenner noen form for moralske skrupler. Hvem er han?

Sjette filmatisering
"Silkeridderen" er den sjette og foreløpig siste i rekken av Wallander-romaner som er filmatisert av Sveriges Television. Over to millioner svenske tv-seere så serien da den ble sendt i julen 2003.

NRK har tidligere vist alle filmer og serier om den overarbeidede, melankolske politihelten Kurt Wallander med Rolf Lassgård i hovedrollen. Den siste var "Den femte kvinnen", som ble sendt i 2002.

SVT har også kjøpt filmrettighetene til de tre gjenstående bøkene i Mankells romansuite. "Steget efter" får svensk premiere til sommeren, stadig med Lassgård i hovedrollen, senere følger "Brandvägg" og "Pyramiden".

I rollen som Wallanders nærmeste politikollega og kjæreste, Maja Thysell, møter vi Marie Richardson. De øvrige kollegene ved Ystad politikammer spilles av Christer Fant, Lars Melin og Kerstin Andersson, mens Wallanders datter Linda spilles av Jenny Rudell.

Svensk krimserie etter en roman av Henning Mankell
Originaltittel: Mannen som log
Produksjon: Sveriges Television
I rollene: Rolf Lassgård, Marie Richardson, Christer Fant, Kerstin Andersson, Lars Melin, Jenny Rudell, Melinda Kinnaman, Claes Månsson, Anna-Lena Hemström, Peter Sundberg m.fl.
Regi: Leif Lindblom
Pressekontakt: Helene Amlie , 23 04 77 51/95 10 02 99