Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. juni 2002 kl 20.25 Absolutt norsk

Potente rockere og fyrige damer

Skuespilleren Iren Reppen er gjest i
Skuespilleren Iren Reppen er gjest i "Absolutt norsk" i kveld, sammen med veteranene i "New Jordal Swingers" – som var Norges mest populære rockeband på andre halvdel av 70-tallet (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)
”Absolutt norsk” med Rune Larsen fortsetter å føre generasjoner sammen. Denne gang kobles de gamle rockerne New Jordal Swingers sammen med den fyrrige skuespilleren og vokalisten Iren Reppen. Vi får også møte et nytt sangtalent samt stifte bekjentskap med en meget tvilsom utgave av de Tre Tenorer.

New Jordal Swingers var Norges mest populære rockeband på andre halvdel av 70-tallet. Gruppen kan med sine 15 førsteplasser også kalle seg konger av Norsktoppen. I ”Absolutt norsk” får vi høre både nye og gamle låter fra dette nesten 30 år gamle bandet. De to medlemmene Eigil Berg og John Kolloen deltar også i Noteknekk.

Synger med Eggum
Iren Reppen har spilt seg inn i våre hjerter gjennom sine mange rollefigurer. Nå er hun aktuell i ”Antons villfarelse,” og da er det naturlig at hun fremfører en ny sang sammen med Jan Eggum. Hennes makker i Noteknekk er Atle Nielsen – kjent reporter og forfatter, og dessuten sønn av legendariske Otto fra Søndagsposten.

Nytt talent
Marielle Sigvaldsen er en vakker tenåring med en vakker stemme. Ilddåpen hennes er en overbevisende tolkning av ”Tir na noir,” akkompagnert av Atle Halstensen og Jan Kåre Hystad.

Small–Medium–Extralarge har denne gang ikledt seg rollen som de Tre Tenorer. Med humor og pondus kaster de seg over repertoaret til Eggum – og gir samtidig begrepet klassisk musikk ny betydning.

Om serien
NRK følger opp fjorårets sommersuksess ”Absolutt norsk” med en ny serie på åtte programmer. Programleder er selvsagt Rune Larsen, og som i fjor har han med seg Jan Eggum som musikalsk følgesvenn og Atle Halstensen som kapellmester.

Nye faste innslag
Nardus er en vokalgruppe bestående av seks jenter i alderen 16 til 19 år. Disse usedvanlig talentfulle jentene kommer til å fremføre noen av sine egne sanger i serien, i tillegg til å hjelpe alle gjestene med flotte korarrangementer laget i samarbeid med Atle Halstensen.

Small–Medium–Extralarge er årets humorister. De tre kvinnene fra Sunnmøre har gjort furore på Vestlandet med sin kabaret, og mange av de beste numrene derfra vil nå bli vist i ”Absolutt norsk.”

Konkurranse
I år som i fjor er det plass til musikkonkurransen som er bygget over ”Noteknekk”-prinsippet. Denne varianten er kortere enn den opprinnelige ”Noteknekk”-utgaven, og i ”Absolutt norsk” vil det kun dreie seg om norsk musikk. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, Mob: 93046697

Bilder
1 Skuespilleren Iren Reppen er gjest i ”Absolutt norsk” i kveld, sammen med veteranene i ”New Jordal Swingers” – som var Norges mest populære rockeband på andre halvdel av 70-tallet (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)

2 Rune Larsen har fått med seg skuespiller Iren Reppen og vokalist i ”New Jordal Swingers” Eigil Berg, til musikalsk underholdning i ”Absolutt norsk” (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)

LENKER
  • Hjemmeside