Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. november 2001 kl 20.25 Den store klassefesten

Olympisk fest hos Dan Børge


 Dan Børge Akerø flankert av kveldens gjester i
Dan Børge Akerø flankert av kveldens gjester i "Den store klassefesten", Kjell Kristian Rike og Gerhard Heiberg. Ole Kaland NRK
IOC-medlem Gerhard Heiberg og tv-sportens Kjell Kristian Rike gjenforenes i kveld med sine klasser fra henholdsvis engelsklinjen på Ullern Høyere skole 1957 og fra Hornnes Landsgymnas i Byglandsfjord, Aust-Agder, 1963. Vinterolympiaden i Salt Lake City vinker i det fjerne, men først blir det klassemoro i studio 1 på Marienlyst.

Gerhard Heiberg er født i 1939 i Oslo, og er utdannet siviløkonom ved Handelshøjskolen i København og California State University. Han har blant annet vært assisterende adm. direktør i Norcem 1972, adm. direktør 1973-1987. Heiberg har vært konsernsjef i Aker-Norcem 1987-88 og styreformann i Aker 1989-96.

Men det er nok i olympisk sammenheng Gerhard Heiberg er mest kjent for folk flest. Han var president i Lillehammer Olympiske Organisasjonskomité, LOOC, 1989-94, og ble i 1994 medlem av Den internasjonale olympiske komité, IOC.

Det har stormet litt rundt IOC-medlem Gerhard Heiberg i det siste, etter at han uttalte at et land i krig ikke kan arrangere olympiske leker. Etter en del uro i media har imidlertid IOC konkludert med at USAs handlinger i Afghanistan ikke er krig, og ”det sier jeg meg enig i”, sier Heiberg.

Publikumsfavoritt
Kjell Kristian Rike er født i 1944 i Byglandsfjord i Setesdal. Han debuterte som programleder på tv i ”Norge rundt”. I dag er han kjent som tv-sportens allrounder, og for det norske folk er langrenn og skiskyting på fjernsyn ikke det samme uten tospannet Jon Herwig Carlsen og Kjell Kristian Rike. Fra tid til annen setter pressen i gang kåringer, blant annet av folkets favoritt blant sportskommentatorer, og tidligere i år ble Kjell Kristian Rike kåret til den suverene ener blant det norske folk. Han kan alt fra fotball til friidrett like godt - fantastisk! lød publikums dom.

Kjell Kristian får en travel tid under olympiaden i Salt Lake City, som starter 9. februar neste år. Han er i tillegg til reporter i langrenn skiskyting, koordinator for NRKs sendinger under vinterlekene.

Egenprodusert underholdning
Programleder Dan Børge Akerø
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder:
1 Dan Børge Akerø flankert av kveldens gjester i ”Den store klassefesten”, Kjell Kristian Rike og Gerhard Heiberg. (NRK-foto: Ole Kaland)

2 Gerhard Heiberg, Knut ”Kuppern“ Johannesen, Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen. (NRK-foto: Ole Kaland)