Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 29. mars 2005 kl 21.35 Lov og orden: New York

Spenning i New York


I kveld er det premiere på en ny spenningsserie fra mesterprodusenten Dick Wolf. Vi følger drapsetterforskernes nitidige arbeid med å nøste opp vanskelige saker – samtidig som vi får se hendelsene fra de kriminelles ståsted.

Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som i kveld har premiere på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Lov og orden: New York blir også sendt på NRK1 sen kveld torsdager.

Første episode/mellom>
Et diamantkupp etterlater tre døde – inkludert en av ranerne. Etterforskerne Goren og Eames starter en intens jakt som fører dem inn i flere blindgater før de forstår at mannen som er hjernen bak kuppet, er en meget kaldblodig og manipulerende mestertyv.

De får også mistanke om at gjerningsmennene kan ha tilknytning til mafiaen. Hvordan skulle de ellers kunne få omsatt en slik mengde diamanter raskt?

Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "One"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41