Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. juni 2010 kl 19.30 Grønn glede

Tomater i lange baner


Med hjelp av godt gjødslet jord og jevn vanning kan det være svært enkelt å dyrke sine egne tomater. - Kjøper du ferdige planter kan du rett og slett behandle tomatplanten som en sommerblomst. Lunt, mye lys og vann, så er du godt i gang, forklarer gartner Tom.

Busktomaten er den enkleste av dem alle. Tomatene er ikke så store, men til gjengjeld kommer det mange. Busktomaten trenger heller ikke så mye stell. Mens andre sorter må knipes for skudd som kommer ved bladfestet, så kan busktomaten gro seg frodig og lubben. Ikke trenger den å bindes opp heller.

Mette tar seg også en tur til en kunstnerhage ytterst i havgapet i kveld. Der brukes hagen som motiv til utallige bilder.

Og så besøker hun en mann som aldri får nok stein i hagen sin!

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau er tilbake for å spre grønn glede gjennom hele sommeren sammen med gartner Tom Egeberg Hvål. Denne gangen flytter de inn i en kolonihage.
Drømmen om den lille hagen har vært sterk hos dem lenge, og nå skal drømmen endelig gå i oppfyllelse. Dette blir den niende sommeren på rad Mette Stensholt Schau og Tom Egeberg Hvål skal gi inspirasjon og glede til grønne hender.
I årets sesong er det hage i det lille formatet som er hovedtemaet. Men det blir likevel rom for både uteplass, kjøkkenhage og utekjøkken.

- Alt vi gjør i det lille formatet kan forstørres eller forminskes - hvis det bare er en balkong du har til rådighet. Vi skal ha både jordbær i oppvaskhansker og poteter i kasse, forteller Mette.

NRK produksjon (2010)
Programleder: Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900