Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 5. juni 2005 kl 23.05 Politiagentene

MacKenzies dilemma

Ellen MacKenzie (Anita Hegh) i
Ellen MacKenzie (Anita Hegh) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
John Murray, en småkjeltring som dopet ned agent Ellen MacKenzie like før hun skulle i intervju om sjefsstillingen for drapsavsnittet ved Melbourne-politiet, blir sirklet inn.

Like fra den dagen den nye sjefen for drapsavsnittet begynte i jobben, har "Mac" funnet det vanskelig å kommunisere med ham. Harry Love skjuler noe. Så oppdager "Mac" en forbindelse mellom småkjeltringen John Murray og Love.

Bare misunnelse?
Det er knapt så hun våger å tenke tanken. Har virkelig en av toppsjefene i politiet satt henne til side ved å ty til kriminelle knep? Hun konfererer med sin kollega Church, som mener at hennes mistanker er resultatet av misunnelse fordi Love fikk jobben hun søkte på. Men "Mac" er overbevist og sverger å komme til bunns i saken.

Mer om serien
Søndager på NRK2 i sommer blir det gjensyn med sesong 5 av den australske serien "Politiagentene" (Stingers), et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57