Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. juli 2012 kl 19.45 Første tegn til liv

Jakten på fossiler


Sir David Attenborough har reist jorden rundt i over 50 år for å dokumentere levende liv i alle dets former. Han fullfører sin reise ved å søke tilbake i tid, for å lete etter røttene til livet på jorden.

Fra den tåkete kysten av Newfoundland til ørkenen i Nord-Afrika og regneskogen i Queensland, finner Attenborough fossiler og levende dyr som beviser en ekstraordinær periode i jordens historie: Da dyr for første gang dukket opp i havet for en halv milliard år siden. Helt nye funn kaster lys over vår innsikt i artenes opprinnelse.

"Det første tegn til liv" er fortalt ved hjelp av fantastiske bilder, visuelle effekter og med sjarmen til en verdens mest kjente naturalister, Sir David Attenborough.

Første episode:
Sir David Attenborough er på jakt etter de aller første dyrene, og starter i skogen nær barndomshjemmet sitt i Leicester der han finner spennende fossiler. Han reiser videre langs kysten av Newfoundland og i den australske villmarken og avdekker her de tidligste formene for dyreliv som har eksistert på jorden.

Britisk dokumenter i to deler
Originaltittel: First Life
Produsert av Atlantic Production, 2010
Norsk kommentar: Frode Stang
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, tlf: 98820309
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900