Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. oktober 2010 kl 21.30 Bokprogrammet: Høstens debutanter

Debutantene


Bokprogrammets presenterer fem av høstens debutanter i ukens program.

Paal Bjelke Andresen debuterer med konseptpoesi i boken "Dugnad". Her får vi både statsministerens nyttårstale og vandringer gatelangs i Oslo – skildret ved navn på butikkene han passerer. 44-åringen har mange års erfaring som forlegger og synes det er skummelt å legge fram et eget verk for kritikerne.

Ingvild Holvik (33) har allerede rukket å få gode kritikker for sin debutroman "Lykkefeltet", der hun ganske stille beskriver en krisetilstand i en familie med far og to døtre. - Jeg vil prøve å være i det ubehagelige, sure forholdet mellom to søsken. En ganske vanlig tilstand i familier, der det blir lettere å unngå hverandre enn å rydde opp i flokene, sier hun selv.

Berit Rødstøl er 31 år gammel og kommer fra Møre og Romsdal. Hun har skrevet boken "Himmelreisande", en utypisk debutantbok hvor handlingen er lagt til Sovjetunionen i 1957 da hunden Laika ble sendt ut i verdensrommet. Debutanten er utdannet på Skrivekunstakademiet i Hordaland og har utdannelse innen film.

Å gi ut sin første bok som 50-åring krever større mot enn det jeg var klar over, sier Terje Tørrisplass. Hans Børli var inngangen til lyrikken for den velvoksne skogsarbeideren fra Hallingdal. - Men skogsarbeiderdikter er jeg ikke, sier han. Diktsamlingen hans har fått tittelen "Eg bygger ikkje byar".

Mordet på en styrtrik forretningsmann i Fredrikstad skaper store utfordringer for det lokale politikammeret i den gamle plankebyen. Norges ferskeste krimdebutant Jan-Erik Fjell har lagt et intrikat spill med forgreninger langt inn i New Yorks mafiaverden i boken "Tysteren".

Om Bokprogrammet
Programleder Siss Vik gir deg ukentlige møter med alt fra nobelprisvinnere til kioskdronninger. Hun retter bokprogrammets sultne lesebriller over brennaktuelle tekster, stille bestselgere, politisk propaganda og hip hop-tekster.


Egenprodusert litteraturprogram (2010)
Programleder: Siss Vik
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt, Anja Nylund Hagen , tlf 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 Publikumssevice