Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. april 2000 kl 13.00 Filmmatiné: Frankenstein og jeg

Filmmatiné: Frankenstein og jeg (t)


NRK1 onsdag 19. april kl 13.00
Filmmatiné: Frankenstein og jeg

Et virkelighetens monster?

Earl Williams er en 12 år gammel gutt som lever sammen med sin bror og foreldre i et avsidesliggende hus. Han dagdrømmer om vampyrer og spøkelser og ønsker han en dag kan bli i stand til å konstruere et skikkelig monster, akkurat som Frankenstein.

Moren er alt annet enn begeistret for disse fantasiene, mens faren forstår sønnen godt. I sine unge år ville han gjerne ha arbeidet med dramaturgiske spesialeffekter. Men så skjer det sørgelige at Mr. Williams dør, akkurat mens Earl og broren Larry har sneket seg av gårde for å se den nifse filmen Night of the Living Dead.

Kort etter går de to brødrene til Det mystiske huset på et omreisende tivoli. Der finner de litt trøst, og der finner de noen som påstår at den virkelige Frankenstein befinner seg nettopp der på tivoliet. Er dette bare tull, eller er det slik at man kan få liv i et monster?

Det faller seg slik at tivoliets livløse monster havner i brødrenes hender. Og fra nå av kan mye skje, særlig når uværet pisker mot rutene og vinden uler i tretoppene. Da kan noen og hver høre lyder og se spøkelser, mot bedre vitende!

Filmen er spilt inn i utkanten av Mojaveørkenen i California. Her fant regissøren Robert Tinnell den riktige balansen mellom landskapets totale ensformighet og guttenes sprelske fantasiverden.

I rollen som Mr. Williams ser vi Burt Reynolds. I andre roller: Louise Fletcher, Jamieson Boulanger og Myriam Cyr.

NRK1 onsdag kl 13.00

Bilde
1) Et virkelighetens monster eller bare en fantasifigur?
2) Burt Reynolds som familiefaren, Mr. Williams.

Amerikansk spillefilm.
Originaltittel: Frankenstein & Me.
Regi: Robert Tinnell.
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf. 23 04 78 46