Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. desember 2003 kl 21.30 De besatte

Avslutning

Den mørke lederen har tatt plass i Jasmines kropp (Eva Röse), og nå kjemper hun og den lyse lederen (Lia Boysen) om den sterke kraften (SVT-foto)
Den mørke lederen har tatt plass i Jasmines kropp (Eva Röse), og nå kjemper hun og den lyse lederen (Lia Boysen) om den sterke kraften (SVT-foto)
Jocke og Anna-Lena befinner seg på sykehuset for å få tak i det lille barnet som kan være nøkkelen til å stanse alt. Uheldigvis møter de den lyse lederen, og kampen om barnet er i gang.

I tillegg får de to politiet etter seg, og det blir en dramatisk jakt i sykehusgangene. Barnet er snart forsvunnet, og Jocke ender i bilen med en kule i benet. Det går mot avslutning den ene eller den andre veien.

Kraften er sterk, og Anna-Lena kan ikke gjøre annet enn å følge etter den lyse lederen. - Du vet hva du har å gjøre, sier hun til Anna-Lena, som ender opp med et skytevåpen i hver hånd.

Om serien
Historien utspiller seg i Norden i nåtid med tilbakeblikk til 1600-tallets Skottland. En navnløs kraft sveiper plutselig over verden og gir noen utvalgte mennesker overnaturlige krefter. De besatte er alle skadeskutte sjeler, og deres største svakhet blir nå plutselig deres styrke.

Hvordan vil de velge å håndtere kraften? Velger de å gå i det godes tjeneste? Eller det ondes? To vesener i kvinneskikkelser, "Den mørke lederen" og "Den lyse lederen", dukker opp samtidig med kraften. De samler de besatte i hver sin leir for å forberede det endelige slaget mellom det gode og det onde.

I sentrum for fortellingen står Jocke, en ung dagdriver som ikke selv er en av de besatte, men som blir rammet personlig av en katastrofe på grunn av de besatte. Etter dette forsøker han å finne ut hva som skjer. Jocke er vår hovedperson, og det er i takt med hans etterforskning vi følger historien etter hvert som den blir rullet opp.


Svensk/norsk thrillerserie
"De drabbade"
SVT/NRK Drama
Regi: Måns Mårlind
Manus: Hans Rosenfeldt
I rollene: Eric Ericson, Lia Boysen, Eva Röse, Magnus Krepper, Paprika Steen, Lotta Karlge, Kjell Bergqvist, Ralph Carlsson, Sven-Åke Gustavsson.
Pressekontakt, NRK: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97
Pressekontakt, SVT: Martina Wahlström, 031-83 73 05/070-811 22 81, martina.wahlstrom@svt.no


LENKER
  • For mer informasjon