Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. desember 2002 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

Utroskap i Aidensfield

Bonden Clegghorn (t.v.), politibetjent Mike Bradley og naboen Coldbourne havner i et basketak. (Foto: Yorkshire Television)
Bonden Clegghorn (t.v.), politibetjent Mike Bradley og naboen Coldbourne havner i et basketak. (Foto: Yorkshire Television)
Sjalusi er en sterk drivkraft, og en bedratt ektemann tar alle midler i bruk for å hamle opp med sin rival i ukens episode av ”Med hjarte på rette staden”.

To bønder, Malcolm Colbourne og Nathaniel Clegghorn, har noe mer enn en grensetvist gående. Clegghorn har fått snusen i at Colbourne var medlem i en av de hemmelige hæravdelingene som Churchill opprettet under krigen, og at han anga den lokale handelsmannen Bennett for å være forræder. Dermed havnet Bennett på en hemmelig likvidasjonsliste.

Skygger fra fortiden
At kona til Colbourne har et forhold til handelsmann Bennett, nå 20 år etter krigen, gjør ikke saken bedre. Hun har nemlig funnet likvidasjonslisten hjemme og gitt den til Bennett. En kveld brenner låven til Colbourne ned, og politikonstabel Mike Bradley får en mengde forhold å ordne opp i både i og utenfor Aidensfield…

Mer om serien
Denne høsten og vinteren sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjartet på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjartet på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjartet på rette staden” på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57