Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. desember 2001 kl 23.05 Et år med Kent

Svensk rockesuksess

Kent er Sveriges mest populære rockeband. Nå kan fansen følge dem gjennom et helt år, i dokumentaren
Kent er Sveriges mest populære rockeband. Nå kan fansen følge dem gjennom et helt år, i dokumentaren "Et år med Kent" (Foto: Linell/SVT)
Det svenske rockebandet Kent har gjort en eventyrlig karriere i Sverige og gått fra suksess til suksess det siste året. Nå har de også fått sin egen rockumentar, der vi følger bandet både på og av scenen.

Kent har hatt sitt mest fremgangsrike år i 2001, men det er ikke bare glamour vi får se i denne dokumentaren. Vi skal følge bandet på festene, i garderobene, i turnébussen og bak scenen.

- Den er så nær sannheten man kan komme. Så miserable er vi, sier Kent-gitarist Sami Sirviö om filmen til den svenske avisen Expressen.

Fulgte Kent et helt år
Per Sindig Larsen og Mathias Engstrand fra SVT fulgte tett i helene på bandet med hvert sitt digitale videokamera gjennom hele året. Til sammen ble det 102 timer med opptak. De har ikke laget en dokumentar i tradisjonell forstand, men inkludert også seg selv i filmen, der de stiller spørsmål og blander seg i samtalene med bandet. Merkelig nok er de ikke lei av Kent ennå:

- Jeg liker dem faktisk mer i dag, hvordan nå det har gått til. Jeg burde jo heller spy av dem, sier Per Sindig-Larsen til Expressen. Han legger til at han er imponert over bandets vilje til å by på seg selv, noe som har gitt dokumentaren et realistisk bilde av artistlivet på godt og vondt.

Svensk dokumentar fra 2001
Originaltittel: Så nära får ingen gå - ett år med Kent
Regi og produksjon: Per Sinding-Larsen og Mathias Engstrand
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilde
Kent er Sveriges mest populære rockeband. Nå kan fansen følge dem gjennom et helt år, i dokumentaren ”Et år med Kent” (Foto: Linell/SVT)