Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. november 1999 kl 20.15 Beat for beat - tone for tone: Beat for beat - tone for tone

Beat for beat - tone for tone: Beat for


NRK1 fredag 26. november kl 20.15
Beat for beat - tone for tone (3)

\"Blanda drops\" leter etter sanger

Oyvind Elgesen (Elg) og Anita Hegerland stiller i kveld på samme lag i konkurranse med Inger Lise Rypdal og Marianne Krogness i Ivar Dyrhaugs \"Beat for beat - tone for tone\".
Seks tall skjuler seks ord fra en sang som kan være en hit, slager, vise, barnesang eller en melodi innenfor den klassiske genren. Med dette som utgangspunkt skal de to lagene lete seg fram til det rette svaret på oppgaven de får av programleder Ivar Dyrhaug.
Elg er musiker og har i år gjort comeback med suksessbandet dance with a stranger, mens hans kompanjong Anita Hegerland har drevet med musikk og sang siden hun knapt kunne stå på egne ben.
På det andre laget finner vi Inger Lise Rypdal, som har en variert bakgrunn som artist. Med seg har hun kollega Marianne Krogness, som nok kan være veldig behjelpelig, i alle fall når det gjelder å stå for underholdningen.

Om programmet
\"Så ska det låta\" heter programmet som konseptet er hentet fra. Det har gått på SVT med enorm suksess. Programmet skal fortsette i Sverige, og også Danmark har produsert sin egen versjon. Det betyr at det for første gang i historien går et program på tre nordiske tv-kanaler samtidig som bygger på samme konsept.
- Programmet er SVTs største suksess gjennom tidene, og seertallene er formidable. Det har gått i to år. Kanalen produserer samtidig med oss for en ny sesong, forteller prosjektleder for \"Beat for Beat - tone for tone\", Axel Hveding.
To lag bestående av to deltakere og en pianist skal gjette seg fram til riktig melodi. Det vil alltid være de samme pianistene, Trond Nagell Dahl og Gisle Borge Styve.
- Lagene skal finne svaret ved hjelp av ord, linjer fra en sang, bildeassosiasjoner eller strofer de lytter til. For hvert ord de får utdelt må de synge en sang som inneholder dette ordet, ellers går turen til nestemann, forklarer Ivar Dyrhaug.
- Musikkspekteret har vi prøvd å gjøre så vidt som mulig. Det kommer til å være både klassiske hits, mer moderne låter, barnesanger og norske viser, sier Hveding.

NRK1 fredag kl 20.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
Deltakerne f.v: Marianne Krognæss, Inger Lise Rypdal, programleder Ivar Dyrhaug, Anita Hegerland og Elg.

Egenprodusert musikk/underholdningsprogram
Programleder: Ivar Dyhaug
Prosjektleder: Axel Hveding
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18