Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. desember 2009 kl 20.25 Kvitt eller dobbelt

Med Volvo på hjernen

Inger Elise Mey, som er kandidat i emnet
Inger Elise Mey, som er kandidat i emnet "Volvo", sammen med programleder Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Inger Elise Mey har en noe uvanlig hobby for en kvinnelig jurist: Hun har en sterk interesse for Volvo! I kveld skal hun til pers i "Kvitt eller dobbelt".

Inger Elise er født og oppvokst i Texas, USA. I familien hennes har Volvo vært den gjeveste biltypen. Foreldrene kjørte alltid Volvo, og hun ble veldig tidlig en bilbevisst jente.

Ironisk nok er ikke Inger Elise særlig begeistret for å kjøre bil, til tross for sin Volvo-lidenskap. Hun tok lappen i godt voksen alder og brukte 104 dobbeltimer…

I kveld får hun muligheten til å bevise at hun vet mye om Volvo selv om hun ikke liker å kjøre bilen.

Om serien
"Kvitt eller dobbelt" er den eldste, men også den desidert mest populære kunnskapskonkurransen på TV. Programmet ble første gang sendt på NRK 26. August 1961, bare ett år etter at kanalen hadde startet med regulære sendinger.

I år er den yngste deltakeren 10 år og den eldste 77. Det blir også en god variasjon i temaene. De kunnskapsrike nordmennene skal opp i: "Star Wars", Queen, slanger, Nelson Mandela, Knut Hamsun, berg- og dalbaner, Charlie Chaplin, Liverpool FC, "Twilight", Madonna, 2. verdenskrig i Norge, Metallica, norsk jernbanehistorie, Vinter-OL, Volvo, "Asterix", norske kommunevåpen og Tour de France.

Det blir fem programmer før jul og fire programmer etter nyttår. Programleder er Nadia Hasnaoui. Hoveddommer er Merete Smith.

Egenprodusert underholdning
NRK Underholdning 2009
Prosjektleder: Skjalg Solstad
Programleder: Nadia Hasnaoui
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900