Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. september 2001 kl 23.45 Nattkino: Nattkino: Guvernanten

Under falskt navn

Minnie Driver har hovedrollen som den jødiske jenta Rosina da Silva i filmen
Minnie Driver har hovedrollen som den jødiske jenta Rosina da Silva i filmen "Guvernanta".
Rosina da Silva lever et priviligert liv i Londons jødiske miljø i 1840-årene. Hun har en drøm om å bli skuespiller, men når faren blir myrdet og etterlater familien i bunnløs gjeld, blir Rosina kastet ut i en hard og fiendtlig verden.

Rosina (Minnie Driver) er en livlig og sjarmerende jente, og farens øyesten. Sjokket er stort når han blir drept, og for å overleve må Rosina enten gifte seg med en rik mann eller finne seg et arbeid. Hun velger det siste, og tar jobb som guvernante hos en velstående familie på Isle of Sky i Skottland.

Navnebytte
Rosinas talent som skuespiller kommer vel med hos familien Cavendish. En av betingelsene for å få jobben er nemlig at hun har et kristent livssyn, og ettersom da Silva-navnet ville ha avslørt hennes jødiske herkomst, kaller hun seg fra nå av med et protestantisk navn, Mary Blackchurch.

Rosina får ansvaret for Clementina (Florence Hoath), en sykelig jente som lever isolert fra omverdenen, og som har en umettelig trang til oppmerksomhet. Fru Cavendish (Harriet Walter) er misfornøyd med livet og behandler guvernanten svært nedlatende. Hennes mann Charles (Tom Wilkinson) er et gåtefullt menneske som ikke bryr seg om hva som skjer i huset. Hans store lidenskap er å drive eksperimenter med fotografering, og mesteparten av tiden låser han seg inne i atelieret sitt.

Etter hvert blir Rosina mer og mer fascinert av Charles, og en dag får hun komme inn i atelieret...

Britisk spillefilm fra 1998
Originaltittel: The Governess
Regi: Sandra Goldbacher
I rollene: Minnie Driver, Tom Wilkinson, Florence Hoath
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder (2 motiver)
Minnie Driver har hovedrollen som den jødiske jenta Rosina da Silva i filmen ”Guvernanta”.