Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. mai 2003 kl 20.15 Brigaden

Brigadens siste oppdrag

Oddvar (Duc Paul Mai-The) og Silje (Stine Varvin) gifter seg. (Foto: Terje Bendiksby, Scanpix)
Oddvar (Duc Paul Mai-The) og Silje (Stine Varvin) gifter seg. (Foto: Terje Bendiksby, Scanpix)
Vi er kommet til veis ende i den populære dramaserien om mannskapet på Brigade 01. I den 26. og siste episoden må røykdykkerlaget rykke ut i en togbrann der to av deres egne er passasjerer. Og så er det endelig duket for bryllup mellom Oddvar og Silje.

Avtroppende brigadesjef Tønder er sammen med Lene på et lokaltog da det oppstår brann i en kupé mens toget befinner seg i en tunnel. Under evakueringen får Lene panikk og flykter i feil retning. Når røykdykkerne på Brigade 01 kommer til stedet, er både hun og Tønder savnet.

Under dramatikken som oppstår, gjenopplever Lene de fortrengte hendelsene fra barndommen da hun så vidt overlevde en brann. Hva var det egentlig som skjedde den gangen Tønder angivelig sviktet sin makker Torstein under redningsaksjonen?

Serien rundes av med at Oddvar og Silje gifter seg, og hele brigaden er selvsagt på plass under seremonien. Vielsen finner sted i kirken der det hele startet, den gang Siljes sønn Joachim ble reddet ut av en brann av heltene i Brigade 01.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange , Anders Mordal, Duc Mai-The, Line Verndal, Hallvard Holmen, Åsmund-Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin, Silje Breivik, Helge Winther-Larsen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99

Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1