Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. juli 2009 kl 22.30 Skilt!

Kjærlighet på ny

Mikael Syrén er programleder i Skilt! (Foto: Tomaz Blanck)
Mikael Syrén er programleder i Skilt! (Foto: Tomaz Blanck)
Det kan være vanskelig å tro på kjærligheten etter en vond skilsmisse, og det femte programmet i serien "Skilt!" handler om nettopp det. I varme og naturlige intervjuer møter vi mennesker som forteller sine historier om det å våge å gå videre med en ny partner etter bruddet.

Maryam hadde giftet seg to ganger i livet, og da det andre bruddet var et faktum, var drømmen hennes om å finne en mann hun kunne leve lykkelig med resten av livet knust. I dag er hun nygift med sin Ola og lykkeligere enn noensinne, selv om hun var tilbakeholden og redd for å inngå en ny relasjon da hun møtte ham.

Stemødre og brennende kjærlighet
Flere barn forteller hvor vanskelig det kan være å få en ny familie i kjølvannet av foreldrenes skilsmisse. Saskia ble sint da faren fortalte at han hadde truffet en ny kvinne, og forteller hvordan raseriet først og fremst var en reaksjon for å beskytte moren.

Vi møter også Barbro som mener det er viktig å omstrukturere seg selv før man går videre med en ny partner for å unngå å gjøre de samme feilene som tidligere i et nytt ekteskap. Hun forteller hvordan hun etter sin egen skilsmisse har opplevd en brennende kjærlighet hun ikke visste eksisterte.

Om serien
Den svenske dokumentarserien "Skilt!" skildrer de ulike fasene etter en skilsmisse. Serien er bygd opp rundt samtaler med mennesker som har kommet seg på beina igjen etter et samlivsbrudd, og som med selvinnsikt og perspektiv kan dele sine erfaringer med andre.

Serien er ledet av Mikael Syrén og består av seks episoder. Hver episode tar for seg ulike temaer, som utroskap, døde følelser, forholdet til barna, å lære å stå på egne bein, å forelske seg igjen, og livet i den nye storfamilien.

I tillegg til mennesker som har gått gjennom samlivsbrudd, medvirker eksperter som opplever skilsmisser fra ulike ståsted - terapeuter, eiendomsmeglere, en spådame, en kommunikolog, psykologer og psykiatere.

Svensk dokumentarserie i 6 deler (2007)
Originaltittel: Skild!
Programleder: Mikael Syrén
Produsent: Patrick Bratt, SVT Dokumentär
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900