Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. juli 2004 kl 19.55 Forandring fryder - i hagen

En bakgård i Skovveien…


"Gårdens store sønn" er lykkelig over gårdens nye, grønne byrom. Champagne til alle er på sin plass, synes programleder Hilde Hummelvoll (Foto: RubiconTV)
Hilde Hummelvoll, Yvonne Dengin, Sigmund Lunde og gode hjelpere skal til en bakgård i Skovveien i kveld. Bakgården er av den trøtte og grå sorten som skal gjøres om til et grønt byrom.

Alle mann er i arbeid, og det er nok å gjøre på de to dagene de har til rådighet. Hagedesigneren Yvonne har som vanlig vært på befaring på forhånd, og i allianse med anleggsgartner Sigmund, har hun full oversikt over arbeidets gang.

Om serien
Hilde Hummelvoll besøker én familie i hvert program, og en, eller flere, personer lures unna for to dager. Forandring fryder-teamet rykker inn i hagen, og de har nøyaktig to dager på seg til å gjøre store forandringer – og forbedringer.

Tidsaspektet er kritisk for hagearbeiderne. De har dårlig tid, og det er alltid tilløp til panikk to timer før den intetanende er vente hjem. Hele teamet gjemmer seg, og den lykkelige hageeier får regelrett hakeslepp når han eller hun ser utover sin nye, vakre hage. Så spretter både champagnekorker og deltakere fram.

Britisk suksess
Programserien er basert på BBCs "Ground Force", et underholdningsprogram om hage som har vært en knallsuksess i England i en årrekke. Samtidig som fagteamet både gir inspirasjon og nyttige tips om hvordan du kan forbedre hagen din, har programmet et stort overraskelsesmoment som er morsomt på tv.

Programmet er sendt tidligere.

Underholdningsprogram produsert av RubiconTV og NRK
Programleder Hilde Hummelvoll
Kontaktperson: Guri Heftye
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83