Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. oktober 2003 kl 18.00 Gnottene

Latterbølger

Sampler vil så gjerne at de andre skal le av vitsene hans, så han finner opp en lattermaskin (Foto: Espen Røst)
Sampler vil så gjerne at de andre skal le av vitsene hans, så han finner opp en lattermaskin (Foto: Espen Røst)
Kaisa, Stella og Tander har det horrhylent sammen når de leker. Men Sampler føler seg litt utenfor. Han lurer på hvorfor de andre ikke synes han er noe morsom.

Han bestemmer seg for å gnotte en oppfinnelse som skal få de andre til å le når han forteller ugnottenes "gåter og vittsigheter". Ideen får han fra de gamle latterjettiene som brukte latter som våpen mot fiendene.

Avslørt
Oppfinnelsen til Sampler gjør stor suksess, og han vinner et veddemål med Kaisa da hun sier han ikke kan få henne til å le. Men Kaisa avslører at Sampler har brukt en lattermaskin, og vrir den mot ham så han er nødt til å le han også.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys, for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen, blant annet gjennom gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned, gnulebrevet, der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn i alderen 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97
Kontakt Nordmagi: Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48