Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. juni 2003 kl 20.35 De nære ting

Forelskelse

Dagfinn Lyngbø og hans faste sminkedame i Linn Skåbers skikkelse. (NRK-foto: Ole Kaland)
Dagfinn Lyngbø og hans faste sminkedame i Linn Skåbers skikkelse. (NRK-foto: Ole Kaland)
Forelskelse er temaet for kveldens utgave av "De nære ting" der stand up-komiker Dagfinn Lyngbø inviterer til en halvtimes komikveld fra Blå. Kveldens gjest er Jan Kjærstad.

Kjærstad har blant annet skrevet trilogien "Oppdageren", "Forføreren" og "Erobreren" om tv-journalisten Jonas Wergeland, og han har mottat Nordisk Råds litteraturpris for disse. Han er av flere kritikere blitt betegnet som "den perfekte forfatter".

Forhåpentligvis har Lyngbø valgt rett person til å snakke om forelskelse og følelser med!

Om serien
Komikeren Dagfinn Lyngbø tenker på mye – ikke på politikk og samfunnsproblemer, men dagligdagse, nære ting. I vår blir det gjensyn med serien "De nære ting" som gikk høsten 2001. Dem består av åtte programmer med temaene livsstil, venner, religion, moral, forelskelse, etablering, skilsmisse og uttrykket "bedre før".

På Blå i Oslo har han sitt hovedkvarter. Her prater han med publikum, viser sketsjer, og han inviterer en spesiell gjest til hvert program.

Gjennom serien møter vi forskjellige figurer i Dagfinn Lyngbøs skikkelse, som for eksempel Daffa, en frekk og harry gartner fra Askøy som ikke er redd for å snakke rett fra levra. Han har meninger om homser, sex, alkohol, kongehuset og stygge damer.

Dagfinn Lyngbø er noe så sjeldent som en stillferdig bergenser – privat. Lyngbø, som for øvrig har ettårig gartnerutdannelse, tar for seg hverdagslige situasjoner, og kan raskt forvandle en hvilken som helst vanlig hendelse til en latterknekk for publikum. Hans fantastiske kroppsspråk og mimikk, kombinert med sprudlende tekster gjør ham til en person man sent vil glemme.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder Dagfinn Lyngbø
Prosjektleder Guri Skavlan
Pressekontakt Anna-Marie Normann, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Dagfinn Lyngbø og hans faste sminkedame i Linn Skåbers skikkelse. (NRK-foto: Ole Kaland)
LENKER
  • Dagfinn Lyngbø 
  • Stand up