Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. desember 2001 kl 19.30 Migrapolis

Om økonomi

Det handler om familieøkonomi i Migrapolis denne gangen. Hvordan bruker vi pengene, og hvem bestemmer hva pengene skal brukes til?

Når Richard Cropley og Unni Rønning går på kafé betaler de hver for seg. Ikke så rart kanskje, men de har vært gift i 23 år og da er det litt spesielt. Ekteparet har alltid hatt separat økonomi, og er nøye med å fordele utgiftene rettferdig. Reporter Ngo Thanh Tam spør ekteparet om hva som er viktigst av rettferdighet og kjærlighet.

- Rettferdighet er viktig i et forhold. Av rettferdighet kommer kjærlighet, sier Richard.

Kona har kassa
- Asiatiske kvinner har ansvar for huset og ”kassa”, forteller Nguyen Huong Thi Thu Heidi. Hun driver restaurant sammen med familien. Hjemme bor hun med mannen, moren og lillebroren, og det er en selvfølge å forsørge moren for den vietnamesiske familien.

Reporter Karyn Bennett-Lund spør om mennenes rolle i familieøkonomien og får vite at de får lommepenger av ”innenriksministeren”, som hun kalles i vietnamesiske familier. Nguyen Nam Huang, bror til fru Nguyen, mener ordningen begrenser forbruket, og lever godt med den.

Sende penger hjem
Ashis Kumar Guha bor i Oslo med kone og barn. De sender penger til hjemlandet, og føler det er naturlig å støtte familien som bor der. Det blir aldri restaurantbesøk, og bil har de ikke råd til når lønna skal rekke til foreldre og søsken. Reporter Chelliah møter den lille familien som forteller om måten de velger å bruke penger på.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt Inger Lasen, tlf: 23 04 74 83