Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. mars 2007 kl 21.30 Størst av alt

Den vonde sannheten

Camilla (Gisken Armand) har fått vite at Laura Olsen (Rut Tellefsen) er hennes biologiske mor. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Camilla (Gisken Armand) har fått vite at Laura Olsen (Rut Tellefsen) er hennes biologiske mor. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Familien Røst Halvorsen har gjennomlevd voldsomme omveltninger i månedene som er gått siden drapet på Anders. Ikke minst Camilla leter etter fotfeste etter å ha fått vite at Beate ikke er hennes virkelige mor. Og flere avsløringer står for tur.

Det nærmer seg rettssaken der Beate Røst står tiltalt for overlagt drap på sin mann. I tiden som har gått siden drapet, har familiemedlemmene stått oppe i hver sin kamp, og på ulike måter søkt etter sannheten om katastrofen som har rammet dem.

Camilla er den som sterkest har kjempet for å holde familien sammen, og hun har innbitt avvist drapsmistankene mot moren. Men nå føler hun at hun ikke vet noe om sannheten lenger. Foreldrenes forhold, som for henne har vært selve idealbildet på kjærligheten, viser seg å ha vært fullt av bedrag. Hun har fått vite at hun selv er resultat av et forhold mellom faren og en annen kvinne, og nå tror hun at Beate drepte Anders for å hindre ham i å avsløre sannheten om hennes biologiske mor.

Fanget i garnet
Dag har viklet seg inn i en affære med den korrupte kommunebyråkraten Wenche Bergo. Han vil ikke noe heller enn å komme seg ut av forholdet, men hun gjør det klart at dersom han dumper henne, vil det få svært uheldige følger for byggeprosjektene som firmaet hans har engasjert seg i.

Frida opplever et gjennombrudd som artist, men følelsesmessig sliter hun fortsatt både med reaksjoner på bestefarens død og med forholdet til Ben. Imens fortsetter broren Erling å forsvare Nina mot påstandene om at hun hadde et forhold til Anders Røst. Nå er hun panisk fordi hun skal i vitneboksen under rettssaken mot Beate.

Om "Størst av alt"
Erik Skjoldbjærg og Eva Isaksen har regissert NRK Dramas storsatsing "Størst av alt", et annerledes morddrama sett fra de pårørendes ståsted. Det handler om en familie og deres drømmer, hemmeligheter og illusjoner – og om et drap som forandrer dem for alltid.

Gjennom seks episoder, som utspiller seg i løpet av et halvt år, følger vi familien Røst Halvorsen. Det er en i utgangspunktet vellykket og sammensveiset Oslo-familie bestående av tre generasjoner.

Den renommerte advokaten Anders Røst (Toralv Maurstad) og hans hustru Beate (Lise Fjeldstad) har holdt sammen i snart femti år. Deres datter Camilla (Gisken Armand) er psykolog og forfatter, og gift med advokaten Dag Halvorsen (Dennis Storhøi), som arbeider i svigerfarens firma. De har to barn, Erling (Nils Jørgen Kaalstad) som studerer jus, og musikktalentet Frida (Julia Bache-Wiig) som fortsatt går på skolen.

På nyttårsaften skjer det som skal rive grunnen bort under føttene til den lille familien: Anders Røst blir funnet drept utenfor hjemmet.

Drapet utløser prosesser som familiemedlemmene møter på høyst ulike måter. Tragedien fører til at sannhetene og verdiene de har samlet seg rundt blir satt på prøve, og deres forhold til seg selv, til hverandre og til omverdenen forandrer seg for alltid.

Dramaserie i seks deler
Produksjon: NRK Drama (2007)
I rollene: Gisken Armand (Camilla Røst Halvorsen), Lise Fjeldstad (Beate Røst), Dennis Storhøi (Dag Halvorsen), Julia Bache-Wiig (Frida Røst Halvorsen), Nils Jørgen Kaalstad (Erling Røst Halvorsen), Toralv Maurstad (Anders Røst), Charlotte Grundt (Nina), Kristofer Hivju (Ben), Kåre Conradi (Jørgen Eik), Bjørn Skagestad (Marius), Per Christensen (Harald Hansen), Anders Mordal (politietterforsker Mastrup), Paul Åge Johannessen (politietterforsker Fosse), Andrea Bræin Hovig (Sigrid Bye), Anne Krigsvoll (Wenche Bergo), Rut Tellefsen (Laura), Ine Marie Willmann (Hege), Kyrre Haugen Sydness (Jens), Emil Johnsen (Nico), Inger Katrine Hansen (Helene), Adrian Larsen (Alexander), Per Egil Aske (Kalle), Kari Simonsen (rettspsykiater), Christin Borge (forhørsdommer)
Regi: Erik Skjoldbjærg (episode 1-3) og Eva Isaksen (episode 4-6)
Manus: Ivar Køhn, Siv Rajendram Eliassen og Ståle Stein Berg
Foto: John Chr. Rosenlund og Helge Semb
Produsent: Tore Bergstrøm
Musikk: Nicholas Sillitoe
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Hør Fridas sang