Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. oktober 2003 kl 21.30 De besatte

Avsløringen

En rystende opplevelse gjør at Charlotte Wangler (Paprika Steen) forstår at det er noe merkelig som skjer med henne. (Foto: SVT)
En rystende opplevelse gjør at Charlotte Wangler (Paprika Steen) forstår at det er noe merkelig som skjer med henne. (Foto: SVT)
Charlotte Wangler vet ennå ikke at hun er en av de besatte. I forholdet til ektemannen er barnløsheten stadig et tema. Snart må hun innrømme for ham hva legen har sagt. Anna-Lena er stadig forsvunnet fra hjemmet.

Jens gjør tilnærmelser overfor Charlotte (Paprika Steen) og forstår ikke hvorfor hun avviser ham. Så innrømmer hun for ham at hun aborterte for en tid tilbake og at dette har gjort henne ufruktbar. I sin fortvilelse har hun håpet på at ting skal rette på seg, men i kveld innrømmer hun overfor ektemannen at legen ikke har levnet henne mye håp om noen sinne bli gravid.

Anna-Lenas fosterfar er bekymret for hva som kan ha skjedd med henne. Da det dukker opp en mann og stiller spørsmål om tegnet på låveveggen, får han enda mer å tenke på. Selv aner han ingenting om tegnet, men forteller at Anna-Lena har sagt mye rart i det siste, blant annet "uten soldater, ingen krig".

Anna- Lena selv er på en målrettet jakt – denne gang på Charlotte Wangler. Vi ser at hun oppsøker Charlotte i København og stopper henne og ber om hjelp til å finne frem til en adresse. Møtet utløser noe inne i Anna-Lena og hun griper et gevær, legger an og skyter. Det er ikke Charlotte hun treffer, men den vesle nabojenta hennes.

Arne har slått seg godt til rette hos familien han har flyttet inn hos. Men her er det en rekke mørke hemmeligheter som etter hvert blir avslørt for ham. Hvordan skal han forholde seg til det han får vite?

Om serien
Historien utspiller seg i Norden i nåtid med tilbakeblikk til 1600-tallets Skottland. En navnløs kraft sveiper plutselig over verden og gir noen utvalgte mennesker overnaturlige krefter. De besatte er alle skadeskutte sjeler, og deres største svakhet blir nå plutselig deres styrke.

Hvordan vil de velge å håndtere kraften? Velger de å gå i det godes tjeneste? Eller det ondes? To vesener i kvinneskikkelser, "Den mørke lederen" og "Den lyse lederen", dukker opp samtidig med kraften. De samler de besatte i hver sin leir for å forberede det endelige slaget mellom det gode og det onde.

I sentrum for fortellingen står Jocke, en ung dagdriver som ikke selv er en av de besatte, men som blir rammet personlig av en katastrofe på grunn av de besatte. Etter dette forsøker han å finne ut hva som skjer. Jocke er vår hovedperson, og det er i takt med hans etterforskning vi følger historien etter hvert som den blir rullet opp.

Svensk/norsk thrillerserie
"De drabbade"
SVT/NRK Drama
Regi: Måns Mårlind
Manus: Hans Rosenfeldt
I rollene: Eric Ericson, Lia Boysen, Eva Röse, Magnus Krepper, Paprika Steen, Lotta Karlge, Kjell Bergqvist, Ralph Carlsson, Sven-Åke Gustavsson.
Pressekontakt, NRK: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Pressekontakt, SVT: Martina Wahlström, 031-83 73 05/070-811 22 81, martina.wahlstrom@svt.no
LENKER
  • Les mer