Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 14. juli 1999 kl 22.35 Garbage

Garbage (t)

NRK2 onsdag 14. juli kl 22.35
Garbage

En heldig blanding av pop og rock

Quart-aktuelle Garbage slapp i fjor albumet \"Version 2.0\". I den forbindelse møtte NRK dem i København. Bandet har siden turnert verden rundt. I kveldens program møter vi bandet i et opptak fra deres konsert i Zenit-lokalet i Paris.
Garbage er hjertebarnet til Butch Vig, som ble legendarisk over natten da han produserte \"Nevermind\" med Nirvana i 1991. Senere håndterte han spakene for alternative superband som Smashing Pumpkins og Sonic Youth.
I 1993 dannet Vig, Duke Erikson og Steve Marker sin egen gruppe, og vokalistvalget falt etter hvert på skotske Shirley Manson.

Debut med suksess
Debutalbumet \"Garbage\" ble en stor og verdensomspennende suksess i 1995, mens bandet også kunne notere seg for fengende hits som \"Queer\", \"Stupid Girl\" og \"Number One\".
I fjor fulgte bandet opp med \"Version 2.0\", der de igjen viste at de klarte å kombinere elementer fra den alternative rockscenen med en klart definert pop- appell.
Garbage ble helt i begynnelsen betraktet som et litt konstruert studioprosjekt, men har gjennom tung turnévirksomhet vakt både respekt og beundring.

NRK2 onsdag kl 22.35


Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83