Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. april 2006 kl 23.30 Farlig spill

Journalister mot politi

Cal (John Simm) og Della (Kelly Macdonald), journalister i Herald, havner i politiets søkelys for å holde tilbake opplysninger. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Cal (John Simm) og Della (Kelly Macdonald), journalister i Herald, havner i politiets søkelys for å holde tilbake opplysninger. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Den lovende unge politikeren Stephen Collins har havnet i store vanskeligheter etter at assistenten hans, Sonia, ble funnet død under en t-banevogn. Også de to journalistene som forfølger saken får problemer når politiet oppdager at de holder tilbake informasjon.

Cal og Della, reportere i avisen Herald, har oppdaget at det er en forbindelse mellom Sonias død og drapet på en farget tenåring, Kelvin. Gutten forsøkte trolig å advare Sonia, etter at han hadde stjålet en dokumentmappe som avslørte at en leiemorder var ute etter henne.

Dokumentmappen befinner seg nå i Herald-redaksjonen, der Cal vil ha historien på trykk før det oppsiktsvekkende innholdet blir overlatt til politiet. Men når politimannen som voktet vitnet til drapet på Kelvin blir drept, får Della panikk. Politietterforsker Bell er nå klar over at hun holder tilbake opplysninger, og han er fast bestemt på å finne ut hva hun og Cal vet.

Mer enn et sidesprang
En anonym faks til en annen avisredaksjon avdekker at Stephen Collins’ forhold til Sonia slett ikke var noen overflatisk affære, men at han planla å gå fra sin kone Anne til fordel for henne. Avsløringen faller i svært dårlig jord hos partiets informasjonssjef, som strever med å holde Stephens rykte intakt.

Også Cal er bekymret. Hvorfor løy Stephen for ham? Og hvem var det som sendte den anonyme mailen?

Om serien
BBCs suksesserie "Farlig spill" (State of Play) er en halsbrekkende thriller der en ung politiker blir fanget i et ugjennomtrengelig nett av løgner, svik og mord. Serien ble lovprist av britisk presse etter premieren, som ble fulgt av nærmere fem millioner tv-seere i hjemlandet. Den har også vunnet en rekke priser.

"Farlig spill" dreier seg rundt unge Stephen Collins (David Morrissey), som er valgt inn i parlamentet for Labour og regnes som en kommende politisk stjerne. Livet hans blir snudd på hodet den dagen assistenten hans, Sonia, blir funnet død under en vogn på t-banen i London. Avsløringen om at de to hadde et forhold bak ryggen til Stephens hustru Anne (Polly Walker), havner snart på avisenes forsider.

Den respekterte journalisten Cal MacAffrey (John Simm), som er Stephens venn og tidligere kampanjeleder, dekker saken for avisen Herald. Sammen med sin kollega Della (Kelly Macdonald) graver han fram oppsiktsvekkende opplysninger som tyder på at saken dreier seg om mye mer enn en ordinær utroskapssak.

"Farlig spill" har vunnet en rekke priser, deriblant for beste dramaserie både i Broadcast Awards og Indie Awards.

Serien ble første gang sendt i torsdagskrimmen på NRK1 våren 2005.

Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: State of Play
Produksjon: Endor i samarbeid med BBC
Manus: Paul Abbott
Regi: David Yates
I rollene bl.a. David Morrissey, John Simm, Polly Walker, Kelly MacDonald, Bill Nighy og James McAvoy
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • Hjemmeside