Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. august 2000 kl 19.30 Cityfolk: Innsbruck 2000

Cityfolk: Innsbruck 2000 (t)

NRK2 torsdag 3. august kl 19.30
Cityfolk: Innsbruck 2000 (6:6)

Reisen avsluttes i Østerrike

Siste stopp i serien om europeiske storbyskjebner er i Innsbruck i Østerrike. Der blir det blant annet et møte svart ghanesisk-østeriksk fotballdommer. Han opplever ofte dobbelt diskriminering når han blåser av for offside eller straffespark. Hudfarge kan raskt bli et tema hvis sinnene er i kok. Men Bela Belubitubi mener at man må være forberedt på noe bråk som fotballdommer.

Ved siden av hobbyen arbeider han både som lærer og musiker. Særlig glede har han av å drive trommegruppe for kreftsyke barn og foreldrene deres.

Barbara Weber hadde en drømmestart som ung skuespiller, men etter en kort periode ble hun nektet adgang til hele teatret. Årsaken var at hun skulle være vanskelig å ha med å gjøre. Senere har temperamentet hennes kostet henne mange vonde konflikter. Selv vet hun ikke hvorfor hun havner i konflikter. Men hun tar ikke på seg hele skylden alene.

Tredjemann vi blir kjent med i Innsbruck lever av å selge ost som er framstilt organisk. Gerhard Schatz har en fortid som rusmisbruker, men fant andre svar i livet gjennom Hare Krishna-bevegelsen. Nå lever han et Hare Krishna-familieliv med kone og to barn.

NRK2 torsdag kl 19.30

Storbyportretter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83