Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. juni 2000 kl 20.00 Krakk

Krakk (ttv)


NRK1 onsdag 7. juni kl 20.00
Krakk (6:7)

En annen side av Aksel Sandemose

Iben og Bjarne Sandemose er blant gjestene hos Elin Østraat i Krakk i kveld. Bjarne er sønn av Aksel Sandemose, og Iben er Aksels barnebarn. Sist høst kom de med en svært spesiell biografi om sin far og farfar. Boken \"Ugler i Sandemosen\" sjokkerte mange ved å fortelle om hvor hjerterå og hensynsløs forfatter Aksel Sandemose var som far og menneske.

Det er altså en annen side av forfatteren vi får høre om i dag. Hans sønn Bjarne er overbevist om at Aksel drepte minst ett menneske, og han har med seg den myte-omspunnede dolken som visstnok var mordvåpenet.

Bjarne Sandemose er også kjent som Ivo Caprinos høyre hånd, og virkelighetens Reodor Felgen. Han er den tekniske hjernen bak alle Caprinos spesialeffekter, og beskrives som et geni på sitt felt. Iben er forfatter og tegner og står bak mange barnebøker og kalendere med små, rare, dyrelignende menneskeskikkelser som kjennetegn. Men i kveldens Krakk blir det mest snakk om deres forhold til Aksel Sandemose.

Elin Østraat har også invitert Dagblad-fotograf Annelise Jackbo til studio i Tromsø. Hun har nettopp avsluttet arbeidet med boken \"Barns øyne\" . Hun delte ut engangskameraer til ca. 50 skoleklasser over hele landet og ba dem ta bilder av det de synes er viktig. Resultatet er blitt både bok og riksutstilling som i disse dager er på besøk rundt i Norge.

Det skal også snakkes om navn i kveldens Krakk. Østraat har besøk av en Harry og to Karier som hver på sin måte arbeider for at navnene deres skal bli tatt inn i varmen av det norske folk igjen. For å vurdere om det er realistisk, er også navneforsker Ivar Utne invitert til studio.

NRK1 onsdag kl 20.00

Bilde
Vi er kommet til Elin Østraats nest side program i serien Krakk. (Foto: Mona Møllebakken)

Egenprodusert underholdning fra NRK Troms
Programleder: Elin Østraat
Regi: Tore Flåm.
Prosjektleder: Christin Thobroe, 77 66 17 22
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956