Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. november 2010 kl 21.30 Borgen

Mørke hemmeligheter


I kveldens episode av "Borgen" får journalist Katrine Fønsmark sitt hittil viktigste skup servert fra en anonym kilde.

En anonym person kontakter Katrine med viktig informasjon knyttet til sikkerhetspolitikken i Danmark – informasjon som har blitt holdt hemmelig for befolkningen. Birgitte Nyborg blir presset hardt fra alle kanter for å få lagt lokk på saken, men velger til slutt å gå sin egen vei.

Underveis høster Katrine erfaringer både på godt og vondt, og hun ender opp med å få problemer med ledelsen i kanalen der hun arbeider. Hjelpen dukker opp fra uventet hold…

Om serien
Det har vært folketingsvalg i Danmark, og Birgitte Nyborg velges til ny statsminister i den nye dramaserien "Borgen". Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

En borg holder noen ute og andre inne. En borg beskytter. En borg er et maktsymbol i seg selv. I denne dramaserien er borgen et hus som ikke bare rommer det politiske maktapparatet, men som også er et lite univers i seg selv, med egne lover og uskrevne regler.


Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen"
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul) og Mikael Birkkjær (Phillip Christensen).
Manus: Adam Price.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900, Publikumssevice