Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. juli 2002 kl 20.00 Antikviteter & snurrepiperier

Kjells kavalkade

Kjell Fuglehaug og Ellen Ørnes.  Foto: Truls Løtvedt
Kjell Fuglehaug og Ellen Ørnes. Foto: Truls Løtvedt
I fem programmer i sommer skal Kjell Fuglehaug presentere repriser på en del høydepunkter fra programserein ”Antikviteter & snurrepiperier”. I det første programmet får vi blant annet gjensyn med Nina Gading Kristiansen og hennes store samling med papirdukker.

Hun har samlet siden hun var 4-5 år, og i dag omfatter samlingen over 4000 forskjellige dukker. Tidligere president Bill Clinton i undertøy, og med saksofon, er en av godbitene i samlingen.

Sprengt oksebryst
Ellers i kveld skal Gerd Wicklund Hansen og Frode Aga lage sprengt oksebryst. Dette er yndlingsretten til tegneseriefiguren Fiinbeck, mens kona Fia synes det er en simpel rett som ikke passer i finere hjem. Derfor er det med fare for grusomme represalier at Fiinbeck sniker seg ut til gamle venner i en simpel bule for å nyte yndlingsretten sin.

Gerd og Frode mener at når Fiinbeck kan utsette seg for så store lidelser for en tallerken med sprengt oksebryst, så må det være vel verdt å prøve denne retten, som for mange er gått i glemmeboken.

I tillegg blir det gjensyn med mange flotte antikviteter, og dessuten gjenhør med de flotte sangene ”Astri, mi Astri” og ”Din tanke er fri”. Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik står for det musikalske.

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Programleder Kjell Fuglehaug
Prosjektleder Ole-Bjørn Kringstad
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83