Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. februar 2003 kl 19.55 Mia

Mamma i rampelyset

Det blir en sterk uoverensstemmelse mellom Mia og Mamma i kveldens episode. (NRK-foto Anne Liv Ekroll)
Det blir en sterk uoverensstemmelse mellom Mia og Mamma i kveldens episode. (NRK-foto Anne Liv Ekroll)
Det er ikke bare Mia som er et yndet objekt for pressen. Mamma er også interessant, og nå blir hun fotefulgt av et kjendisblad.

På bursdagen til mamma kommer Se og Hør hjem til henne for å lage en reportasje. Mia får sjokk når de skriver ”Mamma alene på den store dagen”! Hun har nemlig bevisst latt være å nevne bursdagen til mamma, fordi hun ble så rasende i fjor. Da sa hun at hun aldri ville feire bursdagen igjen, fordi det ikke var noe å feire å komme et skritt nærmere Sola alders- og sykehjem…

Mamma er derimot knust, hun kan ikke ”huske” at hun sa hun ikke ville feire bursdagen sin. Nå kommer hun til Mia for å få en unnskyldning.

Om serien
Komiserien ”Mia” handler om artisten og privatmennesket Mia. Artisten er kynisk og selvsikker, mens den private Mia er medfølende og snill. Mia er 40 år og har begynt å telle rynker, og hennes største frykt er å bli sittende igjen alene – stygg og uelsket.

Mias særpreg som artist er blandingen av musikalske nummer og høyst personlige monologer. Og publikum elsker det. Problemene oppstår når hun bruker sine nærmeste hemningsløst og vrir historiene slik det passer henne best.

I tillegg til kollegene på teateret har hun kontakt med sin eksmann. Hun har også en mor som til stadighet dukker opp for å hjelpe Mia til et bedre og mindre selvopptatt liv.

I rollen som Mia møter vi Mia Gundersen Lelienhof.

Egenprodusert komiserie
NRK Drama
Regi: Terje Strømdahl
Manus: Jesper Halle
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364