Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. mars 2006 kl 19.55 Borettslaget

Velkommen til Tertitten!

Driftsleder Narvestad og Ruth i gang med et av morgenritualene - vimpelheising i Tertitten Borettslag. Foto: Pål Nissen, NRK
Driftsleder Narvestad og Ruth i gang med et av morgenritualene - vimpelheising i Tertitten Borettslag. Foto: Pål Nissen, NRK
Singel, surmulete og sær – alt er som før med driftsleder Narvestad. Eller er det egentlig det? Han driver fortsatt borettslaget sitt med pinlig nøyaktighet. Men ett og annet har skjedd siden sist, både med ham, Ruth, Linda og alle de andre i Tertitten. Følg med – nå begynner helt nye episoder!

Narvestad er limet som holder borettslaget sammen. Uten ham ville alt gått helt av hengslene. Det mener han i alle fall selv.

- For å være helt ærlig burde Narvestad ta seg et halvår på rekreasjonshjem. Jeg er redd han skal klikke! sier Robert Stoltenberg, mannen som har skapt driftslederen og alle menneskene i borettslaget på Oslos beste østkant.

Stoltenberg har lagt et år bak seg med jobbing med den nye serien som er på åtte episoder. Denne gangen spiller han 14 forskjellige rollefigurer. Noen er velkjente, men det har også flyttet inn nye beboere i Tertitten.

Nærmere gettoen
Til driftsleder Narvestads store ergrelse har det nemlig kommet tre unge gutter som elsker musikk til Tertitten. Bærumsguttene Nikolay, Andreas og Wilhelm er bitt av rappebasillen og har flyttet til østkanten for å komme nærmere gettoen. Nikolays mor blir vi også kjent med – hun er meget engasjert i sønnens liv.

Yngve Freiholt er flyttet tilbake til borettslaget, og hans søster og nevø dukker også opp i denne runden. Yngve blir nemlig bedt om å passe nevøen som han ikke har sett på flere år.

Terapi
Programskaper Robert Stoltenberg innrømmer at det kan være god terapi å "snakke" gjennnom alle de forskjellige rollefigurene.

- Jeg syns jo det er pinlig at Piirka banner sånn. Han sier ting som jeg aldri ville ha sagt personlig. Men jeg får ut mye "gørr" på den måten!

Persongalleriet
Driftsleder Narvestad
Narvestad har erkjent at arbeidet med borettslaget tar for lang tid til at han kan satse på kjærligheten. Han har brent seg én gang – det holder! Livet hans dreier seg om Tertitten og det som skjer eller ikke skjer der. Ja, og så må han holde sin umulige søster Ruth litt i ørene.

Ruth Narvestad
Narvestads søster Ruth har blomstret litt opp og gjør sine første forsøk på å løserive seg litt fra sin dominerende bror. Hun har begynt å ta sertifikat og det blir spennende å følge med på hvordan Narvestad reagerer på Ruths "nye liv".

Linda Johansen
Livet går ganske sakte forbi i leiligheten til Linda. På fire år har det ikke skjedd så forferdelig mye. Våren er en viktig tid for Linda, hun har nemlig et stort arrangement å se frem til som foregår hjemme i Vesterålen. Dette innebærer en kraftig slankekur. Tommy sitter trofast ved hennes side, noen år eldre og noen hår gråere.

Yngve Freiholt
I forrige runde så vi at Yngve flyttet fra Tertitten. Nå er han kommet tilbake og skal bo i leiligheten han arvet fra sin onkel. Han er ikke lenger stylist, men jobber som eventmaker. Yngve begynner etter hvert å få et nytt fokus i livet. Søsteren hans, Jeanette, trenger avlastning med sønnen sin, Roger. Yngve går litt motvillig med på å være barnevakt for nevøen.

Jeanette Freiholt
Søsteren til Yngve er alenemor og bor på Tveita. Det er ikke så lett å få hverdagen til å gå opp, så derfor tyr hun ofte til broren sin Yngve for å få hjelp.

Piirka
Den frittalende finnen er en ganske destruktiv type, og nå sitter han igjen på bar bakke. Han opplevde i en periode stor suksess som "reklameguru", men har klart å ødelegge alt for seg selv. Nå må han få stablet seg på beina igjen samtidig som han sliter med et utidig helseproblem.

Ali Silmandar
Den sjarmerende blomstergutten er blitt stor og driver en kjede med fire blomsterforretninger. Han har giftet seg med sin Eva, og de har fått to søte små: Eva Tahera og Per Kuram. Den vesle familien har flyttet inn i en flott loftsleilighet i borettslaget, men sliter som så mange andre småbarnsfamilier med den fryktelige tidsklemma…

Kuram Silmandar
Vi møter igjen også resten av den trivelige familien Silmandar. Kuram har blitt forfremmet til kontrollør i Oslo Sporveier og er veldig stolt av det.

Nikolay
Nikolay er ny-innflyttet i borettslaget sammen med hip hop-kompisene sine Andreas og Wilhelm. Bærumsguttene har hørt at det egentlig er ganske hipt på østkanten, og håper å få litt mer livserfaring til å skrive låter ved å bo nærmere gettoen.

Første episode

Driftsleder Narvestad og søsteren Ruth heiser flagget i Tertitten Borettslag og ønsker tv-teamet velkommen tilbake. Det har skjedd en del kosmetiske endringer inne i leiligheten til Ruth og Narvestad, noe Narvestad ikke er udelt begeistret for. Det dukker også opp en del uromomenter i Tertitten – Narvestad må blant annet ta affære når utidig musikk runger utover borettslaget fra en av leilighetene. Her bor bærumsguttene, eller "vestkantpakket" som Narvestad kaller dem, Nikolay, Andreas og Wilhelm.

Yngve Freiholt er flyttet tilbake til Tertitten, og vi blir også introdusert for søsteren hans, Jeanette, som bor i høyblokkene på Tveita. Jeanette er glad i å ta seg en fest og syns det er travelt å være alenemor for Roger.

Linda treffer vi overraskende utenfor leiligheten – hun har nemlig møte i slankeklubben. Det blir spennende å se om nåla på vekten viser riktig vei!

Piirkas livskurve ser ikke ut til å vise riktig vei. Den sjabby finnen ligger avsvimet på en parkbenk etter en fuktig kveld på byen. Bekymrede forbipasserende lurer på om han er død…

Egenprodusert komiserie
NRK Underholdningsavdelingen
Manus: Robert Stoltenberg
Regi: Pål O. Nissen
I rollene: Robert Stoltenberg, Sidsel Sørli, Øystein Holm Larsen, Thomas Seeberg, Iram Haq, mfl.
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt:Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364