Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. januar 2003 kl 21.15 Presidenten

Staben under sterkt press

Pressesjef C.J. Cregg (Allison Janney) og resten av staben har det ikke lett om dagen. (Foto: Warner Bros.)
Pressesjef C.J. Cregg (Allison Janney) og resten av staben har det ikke lett om dagen. (Foto: Warner Bros.)
Juridisk avdeling i Det hvite hus jobber i høygir for å kartlegge hvem som visste hva om president Bartlets sykdom. Nå står C.J. for tur.

Etter at C.J. Cregg blir fortalt at president Bartlet lider av Multippel sklerose, må hun la seg underkaste intense avhør fra advokat Oliver Babish. Babish prøver så godt han kan å forberede staben på den virkelige grillingen de kommer til å møte fra rettsvesenet når nyheten blir allment kjent.

Førstedame Abby Bartlet slipper heller ikke unna. Så snart hun kommer hjem fra en reise, blir hun avhørt av Babish om skjemaene hun og ektemannen fylte ut i forbindelse med datterens universitetssøknad.

Josh Lyman ber meningsmålingseksperten Joey Lucas om å lodde stemningen i folket dersom de fikk vite at presidenten lider av en dødelig sykdom.

Om serien
I ”Presidenten” følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det ”hemmelige” spillet i amerikansk politikk.

President Josiah ”Jed” Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41