Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. februar 2010 kl 21.40 House

Ufrivillig abstrakt kunst

Kunstneren Brandon Haggerty (Drew Powell) lider av merkelige symptomer som han har hold skjult for kjæresten Susan. (Foto: NBC Universal)
Kunstneren Brandon Haggerty (Drew Powell) lider av merkelige symptomer som han har hold skjult for kjæresten Susan. (Foto: NBC Universal)
En dyktig kunstner klarer plutselig ikke å male slik han pleier. Hans ellers så vakre portretter blir forvridde og ugjenkjennelige. Kan det være et symptom på alvorlig sykdom?

Dr. Gregory House og teamet hans tar saken. Foreman mener at kunstneren lider av synsforstyrrelser som skyldes slag eller hjernesvulst, men resten av teamet har andre forslag. Det ender med at House, som vanlig, sender teamet ut på et oppdrag som ikke er helt etter protokollen.

Taub ført bak lyset
House informerer teamet sitt om at privatetterforskeren Lucas har gjort en bakgrunnsjekk av dem alle. Privatetterforskeren har gravd opp en del møkk om Taubs kone, og mye tyder på at hun holder viktige ting skjult for sin ektemann, noe House vet å utnytte.

Hvem etterforsker hvem?
Cuddy tar privatetterforsker Lucas på fersk gjerning i det han gjennomsøker skuffene hennes, men Lucas klarer å snu situasjonen rundt ved å be henne ut på en date. For å lokke Cuddy med tilbyr han henne sensitiv informasjon om dr. House.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder.

Doktor Gregory House mangler sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt at han har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Omar Epps (Akutten, Skrik 2).

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 5
Originaltittel på kveldens episode: "Adverse events"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Robert Sean Leonard (Dr. Wilson), Omar Epps (Eric Foreman), Olivia Wilde (Thirteen), Peter Jacobson (Chris Taub).
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92403873/ 23044576.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Publikumssevice