Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 26. mars 2009 kl 19.30 Niklas' mat

Enkelt og greit

Verdens enkleste italienske pasta og kylling med pepperrot-dip, samt en tur til Kroatia.
I "Niklas’ mat" ligger det vårlige fornemmelser i lufta.


Hakk litt hvitløk og tomater, tilsett olje i en panne. Foruten pasta, salt og pepper er dette alle ingrediensene som inngår i pasta arabiata, som er av aller enkleste italienske sort.

For å pynte på den, tilføyer tv-kokken Niklas Ekstedt skiver av honningmelon, med litt hvit geitost (chèvre) og noen basilikumblader på toppen.

Melker 40 000 sauer
I Hallands grøderike jord graver Niklas fram pepperrot. Til en fersk kylling utgjør pepperroten – som ingrediens i en dip – prikken over i’en.

I ukens avsnitt "Niklas’ mat" skal vi igjen til Kroatia, og det er Adriaterhavsøya Pag som er målet. Der skal Niklas være med på å melke 40 000 sauer.

Svensk matserie (2008)
Originaltittel: Niklas mat høst 08/1-10
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Les mer