Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. september 2013 kl 21.30 Broen

Helvete bryter løs


De fem ungdommene fra lasteskipet viser seg å bære med seg en livsfarlig sykdom, og samtidig begynner folk å dø av forgiftet frukt.

De fem ungdommene som ble funnet i lasterommet på skipet, er infisert med en ekstremt aggressiv lungepest. På internett legges det ut en film med fire personer i dyremasker som tar ansvaret for dette. Samtidig slås det alarm om folk som dør av giftige epler. Saga og Martin forstår at dette bare er begynnelsen og at de kjemper mot tiden for å finne gjerningsmennene

Om serien
En hendelsen ved Øresundbroen fører til at svensk og dansk politi igjen må samarbeide, og Saga Norén tar kontakt med sin kollega Martin Rohde.

Begge har opplevd store endringer i livet det siste året, etter den fatale hendelsen i sesong 1 der sønnen til Martin ble drept. Saga har fått samboer og dermed en utfordring med hvordan hun skal forholde seg til det å dele livet med noen.

Internasjonal suksess
Første sesong av den dansk-svenske serien "Broen" ble en stor kritiker- og publikumssuksess, og visningsretten ble solgt til et femtitalls land over hele verden. Tidligere i år vant serien prisen for beste internasjonale tv-produksjon ved den britiske Crime Thriller Awards, i konkurranse med serier som "Homeland" og "Boardwalk Empire". Det lages også to såkalte remakes av serien, en amerikansk og en britisk-fransk produksjon.

Svensk-dansk dramaserie (2013)
Produsert av Nimbus films for SVT/ DR / NRK
Med: Sofia Helin, Kim Bodnia, Jakob Oftebro m.fl.
Presseansvarlig : Sarah Jordanson Fauske,tlf 23 04 40 64 / 415 06 747
TV seere bes henvende seg til Publikumsservice