Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 24. januar 2008 kl 23.10 Krimvakta

Livet på Krimvakta

Krimvakta i Oslo, her representert ved leder Laila Back, Kjell Pedersen og Oddleiv Sveinongsen (Foto: Novemberfilm)
Krimvakta i Oslo, her representert ved leder Laila Back, Kjell Pedersen og Oddleiv Sveinongsen (Foto: Novemberfilm)
For første gang slipper Krimvakta i Oslo tv-seerne inn i sin hverdag. Resultatet er blitt et unikt innblikk i livet ved landets travleste etterforskningsavdeling. Her samles trådene fra døgnets små og store tragedier i hovedstaden.

Krimvakta holder til i sjette etasje på politihuset på Grønland. De ca 40 sivilkledde etterforskerne jobber kontinuerlig, fordelt på tre skift.

I tre måneder fulgte et tv-team politietterforskerne døgnet rundt; på utrykninger, på åsteder, i krevende avhørssituasjoner, men også i sosiale sammenkomster på og utenfor jobben.

Tett på ofre og gjerningsmenn
Vi blir kjent med tre sentrale politifolk; Laila Back, Kjell Pedersen og Oddleif Sveinungsen. Alle tre er erfarne politietterforskere, og med ansvar for hvert sitt vaktlag.

- Jobben vår er å etterforske og oppklare forbrytelser. Vi ser skyggesidene ved livet i hovedstaden og kommer tett på ofre og gjerningsmenn. Som politifolk er vi trent til å bearbeide og takle de mange sterke inntrykkene. Men vanlige folk skal være glade for at de ikke vet alt vi vet om byen vår, sier Laila Back.

Back har jobbet i politiet i 35 år og var blant de første politidamene i landet. I løpet av perioden tv-teamet følger Back og hennes kolleger, etterforsker de 13 branner, 16 voldtekter, 90 dødsfall, flere titalls voldssaker og to drap.

I serien får vi innsyn i et brutalt golfkølle-overfall, en ensom person som blir funnet død omgitt av 15 katter, en omfattende barnepornoaksjon og avhør av foreldre mistenkt for barnemishandling.

I tillegg fulgte tv-teamet også Krimvakta og Oslo-politiets storstilte jakt på drapsmannen etter trikkedrapet som rystet hovedstaden i august 2004. Vi er med når drapsmannen føres til arresten og når kriminalteknikere matcher hans fingeravtrykk med avtrykk funnet på drapsvåpenet.

I kveld
Laila Back må etterforske saken der en kvinne er funnet død i sin egen leilighet. Vi blir med til åstedet og møter kvinnens venninne. Dødsfallet skyldes en overdose, og Back får oppgaven med å informere kvinnens pårørende.

Et annet sted viser blodspor i heisen seg å ha en god forklaring, men Kjell Pedersen må likevel etterforske saken på vanlig vis. Det er ikke alle involverte like fornøyde med. I tillegg står etterforskerne overfor et tragisk selvmord.

Sendt tidligere.

Norsk innkjøpt dokumentarserie (2005)
Produsert av: Novemberfilm as
Produsent: Kjetil Johnsen, tlf. 22 37 55 55/90 74 35 65
Kontaktperson Programinformasjon: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
LENKER
  • Les mer: