Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 29. oktober 2000 kl 20.55 Pale Rider

Pale Rider (t)


NRK2 søndag 29. oktober kl 20.55
Pale Rider

Clint Eastwood rir igjen

Clint Eastwood er tilbake i sadelen igjen i denne sterke filmen om en predikant og eks- revolvermann som redder et gullgraversamfunn fra en hensynsløs og grådig skurk.

På en fredelig dag mot slutten av 1800-tallet, nær landsbyen LaHood i California, blir et gruvesamfunn angrepet av en bande på hesteryggen. De river ned deres enkle hytter, ødelegger utstyr og skremmer innbyggerne med voldstrusler.

En 14 år gammel pike, Megan, er vitne til ødeleggelsene og ser at hennes elskede hund blir drept i angrepet. Det er ikke noe Megans mor Sarah Wheeler kan gjøre for å lindre datterens sorg. Megan begraver hunden, mens hun på samme tid ber og raser over hendelsen. Hun ber Gud om et mirakel som kan hindre at de alle blir drept av bøllene.

Predikanten
Mens Megan ber, rir en ensom mann kalt predikanten (Clint Eastwood) mot landsbyen LaHood. På samme tid drar en av gruvearbeiderne, Hull Barrett, til byen for å skaffe forsyninger. Akkurat når han skal til å begi seg på hjemvei, blir han overfalt av Coy LaHoods menn, de samme mennene som tidligere raserte gruvesamfunnet. Predikanten klarer å sette angriperne ut av spill, og rir med Hull hjem.

Når de to nærmer seg gruvesamfunnet, ser de at noen familier er i ferd med å forlate stedet fordi de har fått nok av volden. I mellomtiden forteller Hull Sarah og Megan om den fremmede. Sarah og Hull antar begge at det er en revolvermann, men mens Sarah serverer middag, stiger den fremmede inn fra bakrommet iført prestekrage. Alle er forbløffet. Megan ser på predikanten som svaret på hennes bønner.

NRK2 søndag kl 20.55
Tidligere sendt 15.8.99

Amerikansk film fra 1985
Originaltittel: Pale Rider
Regi: Clint Eastwood
I rollene: Clint Eastwood, Carrie Snodgress, Christopher Penn, Richard Dysart, Sydney Penny, Richard Kiel m.fl
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilder
1. Clint Eastwood spiller den fremmede som kalles predikanten.

2. 14-årige Megan (Sydney Penny) ser på den fremmede som svar på hennes bønner om en redningsmann for det vesle gruvesamfunnet.

3. Sarah Wheeler, Megans mor, spilles av Carrie Snodgress

4. Hull Barret (Michael Moriarty) sammen med Megan og Sarah.