Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. juni 2003 kl 19.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Tilbake i Marinas hage på Nøtterøy

Mette Stensholt Schau er programleder for hageserien
Mette Stensholt Schau er programleder for hageserien "Grønn glede" (Foto: Morten Brun)
I kveld tar programleder Mette Stensholt Schau turen tilbake til Marinas rekkehushage på Nøtterøy. Målet er fortsatt å få til mer blomstring på de få kvadratmeterne innenfor hekken. Og da må også skyggesiden tas i bruk.

Den mosegrodde plenen skal vekk, og erstattes av en jordblanding som kan holde liv i både rododendron og stauder. Dessuten liker ungene å trekke inn i skyggen når varmen er som sterkest i juli. De skal få en egen liten skyggekrok som kan fungere både som kjøkken og kontor, alt etter som hva leken går ut på. Da må man ha et gulv! Dermed blir det noen tips om legging av heller i grus å ta med seg i dette programmet.

Snekker Olas oppdrag denne gangen er å lage en port. Marinas hage vender ut mot lekeplassen, og da er det kjekt med kortest mulig vei ut gjennom hekken. Men samtidig kan det være godt å stenge verden ute av og til.

Om "Grønn glede"
I år som i fjor er programlederen Mette Stensholt Schau og gartneren Dag Arneson parhester i "Grønn glede". Også denne gangen er den populære hageserien et flermedialt prosjekt.

I år er det Nitimen/Reiseradioen som er stedet for "Grønn glede" i radioen. Mette og Dag har siden 18. mars blant annet levert ukentlige innslag til Nitimen, og skal fortsette med det til rundt 15. juli.

Dessuten skal Norges nasjonalblomst kåres. Åtte hageblomster blir presentert i hvert sitt fjernsynsprogram fra og med det første programmet 20. mai. Seere og Nitime-/Reiseradiolyttere kan stemme fram en vinner som blir presentert i Reiseradioen 16. juli – dagen etter siste fjernsynsprogram.

Nett og bok
Nettsiden www.nrk.no/hage er oppe så lenge det er radiosendinger. Både bilder, lyd og klipp fra tv skal legges ut på sidene fortløpende. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner i Hageselskapet om hjelp. Etter serien i fjor fikk Mette Stensholt Schau i oppdrag å skrive bok. Boka ble gitt ut i mars i år.

Egenprodusert naturprogram
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45 (mette.stensholt.schau@nrk.no)
Prosjektleder: Harald Reitan
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83


LENKER
  • www.nrk.no/hage