Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. april 2001 kl 14.35 Bibelen: Jesus - del 1

Bibelen: Jesus - del 1 (t)


NRK1 skjærtorsdag 12. april kl 14.35
Bibelen: Jesus - del 1

Historien om Jesus

Helt siden julen 1996 har NRK i høytidene sendt filmer i en storslått serie av dramatiseringer av Bibelen. De tidligere filmene har dreid seg om historier fra Det gamle testamentet, men nå er vi kommet fram til hovedpersonen i Det nye testamentet - Jesus.

Historien om Jesus inngår i en av tidenes største tv-produksjoner, som skjer i samarbeid mellom det tysk- italienske selskapet Lube og en rekke film- og tv-selskaper i Europa og USA. Budsjettet har vært på nesten halvannen milliard kroner (over 80 millioner bare for Jesus-filmatiseringen), og serien byr på kjente skuespillere, et storslått oppbud av statister og hundrevis av husdyr.

Det er dessuten brukt enorme ressurser på å sikre at kostymer og miljøer er historisk korrekte ned til minste detalj. Filmen er innspilt på 12 ulike steder, blant annet i den marokkanske ørkenbyen Quarzazte.

Jesus og kvinnene
I påskens todelte film blir historien om Jesus (spilt av Jeremy Sisto) presentert for oss på en helt ny måte. Spesiell oppmerksomhet er viet kvinnene som elsket ham - som Lasarus\' søster Maria fra Betania (Stefania Rocca), Maria Magdalena (Debra Messing) og ikke minst moren Maria (Jacqueline Bisset). Vi tar også del i Jesus\' sorg når Josef (Armin Mueller-Stahl) dør, og blir vitne til apostlenes kjærlighet til sin leder og folkemassenes skiftende oppslutning.

De religiøse og politiske forholdene er også en viktig del av handlingen, og filmen presenterer en entydig teori om hvem som hadde ansvaret for dødsdommen over Jesus.

Jesus som menneske
Men først og fremst er det den menneskelige Jesus filmen handler om - en mann med naturlige følelser som frykt, irritasjon og samvittighetskvaler. Vi blir vitne til hans åndelige vekst og hans kamp for å forstå sitt oppdrag som menneskenes frelser. Vi møter en mann som ufører mirakler og forkynner Guds vilje, men som også ler og spøker og som elsker livet.

Del 2 av \"Jesus\" sendes langfredag 13. april.

NRK1 torsdag kl 14.35
Blir også sendt søndag (NRK2)

Engelskspråklig drama fra 1999
Regi: Roger Young
I rollene bl.a.: Jeremy Sisto, Jacqueline Bisset, Armin Mueller-Stahl, Debra Messing, David O\'Hara, Jeroen Krabbe og Gary Oldman
http://www.luxvide.it/
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

1. Jesus (Jeremy Sisto) og den prostituerte Maria Magdalena (Deborah Messing). (Foto: Lube)

2. Det er et menneske av kjøtt og blod vi møter i Jeremy Sistos skikkelse i den storstilte filmen om Jesus. (Foto: Lube)

3. Josef (Armin Mueller-Stahl) og Maria (Jacqueline Bisset). (Foto: Lube)

4. Maria fra Betania (Stefania Rocca) elsker Jesus og drømmer om å gifte seg med ham. (Foto: Lube)