Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. desember 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 7. desember kl 20.05
Alternativ medisin (14:20)

Leseklinikker for skolebarn

I kveldens \"Alternativ medisin\" skal vi se at danske skolebarn som har problemer med å lese, har fått hjelp på såkalte leseklinikker.
Ordblinde og lesesvake barn har fått et alternativ til ekstraundervisning i skolens leseklinikker. I sin villa i Emdrup oppnår terapeut og kinesiolog Piyannah Ørnbak raskt at barna får evnen til å lese og føler glede ved det.
Kveldens program fokuserer også på giktsmerter, en lidelse mange mennesker plages av. Etter hvert har flere og flere urter vist seg å være til god hjelp. Og et preparat som består av tre ulike legeurter, blant annet røllik og matrem, er ikke noe unntak.

Menns helse
Det står ikke spesielt godt til med danske menns helse. Redaksjonen har derfor sendt tre velfødde menn med for høyt blodtrykk og kolesterolinnhold på kur på Skodsborg Kurcenter i sju uker. I \"Alternativ medisin\" i kveld får vi høre hvordan det går.
Råd for astma og dagliglivets gleder
Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir gode råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med en rekke problemer. Denne gangen er det råd for astma.
I programmet møter vi også den amerikanske forfatteren Sarah Ban Breathnach som med sin bok \"Naturlig overflod\" havnet på den amerikanske bestselgerlisten. Boken inneholder 365 små historier - en for hver dag. Historier som skal lære oss å sette pris på dagliglivets gleder.
Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41