Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. juni 2001 kl 22.35 Profil: Profil: Et møte mellom Ingmar Bergman og Erland Josephson

To bestevenner møtes

Ingmar Bergman, Malou von Sivers og Erland Josephson (Foto: Magnus Skoglöf/TV4)
Ingmar Bergman, Malou von Sivers og Erland Josephson (Foto: Magnus Skoglöf/TV4)
Malou von Sivers møter regissøren Ingmar Bergman og skuespilleren Erland Josephson i en spennende samtale om livet, døden og kjærligheten. - Vi er bestevenner, Erland og jeg. Vi har kjent hverandre hele livet og snakker med hverandre hver dag, sier Ingmar Bergman.

Malou von Sivers forteller at det ble et av de mest spennende møtene hun har hatt. Det var lett å forstå hvordan disse to mennene har forført og forhekset kvinner både på og utenfor scenen.

- Det ble mye spøk og latter, men også mye alvor og inderlighet, forteller Malou. Hun ble svært rørt av at de to mennene så åpent satt og fortalte om både triste og vanskelige hendelser i sine lange liv.

Selv om han har passert 80 år, fortsetter Ingmar Bergman, en av verdens største regissører, å arbeide. Mange av filmene hans som "Det syvende segl", "Rop og viskninger", "Skammen", "Stillheten" og "Fanny og Alexander" har satt spor etter seg hos cineaster verden over. I dette sjeldent åpenhjertige intervjuet forteller Ingmar Bergman om ryktene om ham som en fryktet instruktør, han forteller om alle sine kvinnehistorier og om sorgen etter at hans siste kone døde.

Farsrollen
Både Josephson og Bergman ble overrasket over å få spørsmål om hvordan de hadde vært som fedre. Ingmar Bergman har ni barn, Erland Josephson har fem. Et av de mest følelsesladete øyeblikkene i intervjuet er når Bergman og Josephson snakker om hvor smertefullt det er å bli gammel, særlig når Bergman forteller at han har bestemt seg for å ta sitt eget liv når han blir fysisk og psykisk avhengig av andre.

Malou von Sivers' intervju med disse to store personlighetene har fått stor oppmerksomhet internasjonalt, og kritikerrost i verdenspressen. Både Bergman og Josephson var merkbart rørt etter intervjuet som ble mye mer personlig enn noen av dem hadde planlagt. Men de ville ikke forandre noe på opptaket, og har mottatt enorm respons på programmet.

Svensk produksjon
Programleder Malou von Sivers
Pressekontakt: inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Ingmar Bergman, Malou von Sivers og Erland Josephson (Foto: Magnus Skoglöf/TV4)