Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. april 2003 kl 19.55 Venneprøven

Venner i rampelyset

Rune Andersen, programleder Hilde Hummelvoll og Ellen Horn (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Rune Andersen, programleder Hilde Hummelvoll og Ellen Horn (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Skuespilleren Ellen Horn og komikeren Rune Andersen trives i rampelyset, og begge har sikkert mange venner. I kveld har Horn tatt med seg teaterinstruktøren Catrine Telle og billedkunstneren Hanne Christiansen. Andersens to venner er kommunikasjonsrådgiver Rune Mørch Wergeland og politietterforsker Dag Skollevoll.

Ellen Horn er utdannet skuespiller, men har gjort mye annet. Hun har blant annet vært Norges kulturminister en periode, og nå kan hun kanskje bli ordfører i Oslo – hvem vet? Catrine Telle er instruktør ved Trøndelag Teater, og dessuten er hun et ektefødt barn av regnbuen. Det var nemlig hennes far som startet restauranten "Regnbuen " i Oslo. Hanne Christiansen og Ellen Horn er venner siden tenårene. Hanne debuterte på Høstutstillingen i 1978, og bildene hennes er blant annet kjøpt inn av Nasjonalgalleriet og Norsk Kulturråd.

Stand up-komikeren Rune Andersen har fått mye skryt for sine parodier og andre komiske krumspring. Han er for øvrig ofte å høre i radioens "Hallo i uken". Vennen Rune Mørch Wergeland er rådgiver i et stort kommunikasjonsbyrå, og Dag Skollevoll er politietterforsker. Alle tre vennene kjenner hverandre fra Kristiansand, hvor de delte bolig. Rune og Rune møttes over ishockey-bordet i 1990, og Rune og Dag møttes på Lærerskolen i 1983. Dag gikk senere inn i politiet.

Om serien
Hilde Hummelvoll leder "Venneprøven" fredager kl 19.55. Ukentlig møtes to lag som skal konkurrere mot hverandre. Hvert lag består av en kjent person som har med seg to venner, og de skal svare på spørsmål som for eksempel: "Hvem bruker mest tid foran speilet?", eller "Dere ser på bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit – hvem blir mest rørt?" Har alle tre på laget samme svar, får de poeng.

Det er også flere typer konkurranser i programmet, blant annet syngekonkurranse, lyvekonkurranse og kunnskapskonkurranse.

Premiene er ikke de mest luksuriøse, men desto mer morsomme. Beversafari Nordmarka og handletur til Svinesund er noe av det Hilde kan by på til vinnerne.

Gil Bonden og bandet hennes, BoogaBoys, er fast musikalsk innslag i "Venneprøven".

Egenprodusert underholdning
Programleder Hilde Hummelvoll
Prosjektleder Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83