Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. oktober 2004 kl 18.00 Linus i Svingen

Ny familieserie på NRK1

Akaya (Yvonne Johnsrud), Linus (Jakob Borgen), Nure (Sebastian Warholm) og Åsa (Ina Svenningdal). (Foto: Ole Kaland, NRK)
Akaya (Yvonne Johnsrud), Linus (Jakob Borgen), Nure (Sebastian Warholm) og Åsa (Ina Svenningdal). (Foto: Ole Kaland, NRK)
I dag er det premiere på NRKs nye, egenproduserte familieserie Linus i Svingen. Serien handler om Linus, en positiv fyr, full av pågangsmot. Han bor på et lite sted som heter Svingen sammen med mor, far og lillesøster Klara. I løpet av seks episoder skal vi bli bedre med ham og hans tre bestevenner Nure, Åsa og Akaya.

Linus i Svingen handler om de små, viktige tingene i livet. Det er en positiv stemning i serien, og målet er på en varm og humoristisk måte å formidle gode verdier til seerne.

Hovedpersonene
Linus (Jakob Borgen) bor sammen med lillesøster Klara (Mia Daniels), mamma Agnetha (Benedikte Lindbeck) og pappa Marvin (Anders Mordal) som er god kompis med Linus og vennene hans. Linus er glad i å spille fotball. Sammen med Nure, Åsa og Akaya kaster han seg ut i et nytt eventyr i hver episode. Vi følger barna blant annet på fotballbanen, i skogen og ved elven.

Nure (Sebastian Warholm) har en svært overbeskyttende mamma som heter Grete (Turid Gunnes). Hun passer godt på at han til enhver tid er sikret mot skader. Men det er ikke alltid det hjelper.

Åsa (Ina Svenningdal) er fotballjenta som er mer opptatt av det guttene driver med enn å være en jålete jente. Faren hennes Biggen (Fridtjov Såheim) driver den lokale bensinstasjonen.

Akaya (Yvonne Johnsrud) er den fjerde i venneflokken. Hun er den kloke av de fire, og er veldig opptatt av naturen.

Første episode
Det er lørdag. Linus, Nure, Akaya og Åsa kjøper lørdagsgodt på bensinstasjonen til Biggen. De kommer på at anden til Åsa, Biceps, også må få noe godt ettersom det er lørdag. Men hva spiser egentlig ender til lørdagsgodt? I et jakt- og fiskemagasin de finner på bensinstasjonen, er det et bilde av en fugl med en fisk i munnen.

Linus, Nure, Akaya og Åsa bestemmer seg for å skaffe fisk til Biceps. De har ingen penger, så de finner ut at de må fiske selv. Marvin, som er pappaen til Linus, vil at de skal ha fiskekonkurranse. Han har nytt og fint fiskeutstyr og sier at hvis barna får større fisk enn ham, skal han bære dem hjem, alle sammen på en gang.

Marvin og barna fisker om kapp i elva som renner gjennom Svingen. Mens de fisker skjer det spennende saker, og hvem som må bære hvem hjem, er det store spørsmålet.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og Ungdom
I rollene: Jakob Borgen, Sebastian Warholm, Ina Svenningdal, Yvonne Johnsrud, Anders Mordal, Benedikte Lindbeck, Fridtjov Såheim, Turid Gunnes og Mia Daniels.
Manusforfatter: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,LENKER
  • Les mer